Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran, 1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
{{Kotak info Asia Tenggara}}
'''Asia Tenggara''' atawa '''Asia Wétan Kidul Wétan''' nyaéta hiji [[subwewengkon]] di [[Asia]], nu ngawengku nagara-nagara nu sacara géografis aya di kiduleun [[China]], wetaneun [[India]] sarta kalereun [[Australia]]. Wewengkon Asia Tenggara ngampar dina interseksi pelat géologis, kalayan aktivitas seismik katut vulkanik nu rongkah.
 
Asia Tenggara ngawengku dua wewengkon géografis: Asia daratan, jeung [[island arc]] katut [[kapuloan]] nu aya di wetan jeung wetan kiduleunnana. Bagéan [[Indochina|daratan]] kaasup [[Kamboja]], [[Laos]], [[Myanmar]], [[Thailand]] jeung [[Vietnam]]; nu populasina utamana [[urang Tai]] jeung [[basa Austro-Asiatik|urang Austroasiatik]]; ageman nu dominan nyaéta [[Buda]], tuluy [[Islam]]. Bagéan [[Asia Tenggara Maritim|maritim]] kaasup [[Brunei]], [[Timor Wetan]],<ref>[http://www.un.org/depts/dhl/maplib/worldregions.htm United Nations]</ref> [[Indonesia]], [[Malaysia]], [[Pilipina]] jeung [[Singapura]]. [[Urang Austronesia]] nu panglobana aya di wewengkon ieu; ageman nu dominan nyaéta [[Islam]],tuluy [[Kristen]]{{Fact|date=December 2007}}.