Buka ménu utama

Parobahan

12 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Jaman kiwari, aya deui istilah ''cilok gaul'', nyaéta cilok nu eusina rupa-rupa, saperti [[abon]], [[sosis]], [[gajih]], [[urat]], [[endog]] [[puyuh]], jsb.<ref name=":0" />
 
== Cara Nyieun Ciloknyieun ==
 
=== Bahan-Bahanbahan ===
Bahan-bahan keur nyieun cilok di antarana:<ref name=":1">Cookpad. [https://cookpad.com/id/resep/3446734-cilok-saus-kacang Cilok saus kacang] Diaksés ping 6 Oktober 2017.</ref>
* 400 gr [[tarigu]]
* [[Minyak kalapa|Minyak kelentik]]
*
=== Léngkah-Léngkahléngkah Nyieun Ciloknyieun ===
# Siapkeun wadah/[[baskom]] asupkeun tarigu, aci, bawang daun (nu geus disiksik), jeung bawang bodas ( nu geus dilemeskeun ) aduk nepi ka rata. Pisahkeun.<ref name=":1" />
# Siapkeun panci tambahkeun cai kurang leuwih 800ml, bumbu kaldu hayam, jeung [[pedes]] bubuk, tungguan nepi ka ngagolak.<ref name=":1" />
# Siapkeun [[panci]] keur ngulub, eusian cai sacukupna, tambahkeun saséndok minyak kelentik, tungguan nepi ka ngagolak. Tuluy asupkeun cilok, antepkeun nepi ka cilokna asak, cirina cilok ngapung kaluhur. Tuluy jait.<ref name=":1" />
 
=== Bahan-Bahanbahan Bumbubumbu Kacangkacang ===
Bahan-bahan pikeun nyieun bumbu kacang, diantarana:<ref name=":1" />
* 200 gr [[kacang taneuh]] (nu geus digoreng)
* [[Jeruk mipis]]
 
=== Léngkah-Léngkahléngkah Nyieunnyieun Bumbubumbu Kacangkacang ===
# [[Blénder]] kacang, cabé, bawang bodas, jeung cai nepi ka lemes.<ref name=":1" />
# Panaskeun minyak kelentik keur ngagoréng. Asupkeun kabeh bumbu nu geus diblénder, tambahkeun cai sacukupna.<ref name=":1" />
17

éditan