Béda révisi "Leuit"

Taya parobahan ukuran ,  3 tahun yang lalu
Menerkeun eusi... Béas diganti paré Neundeun béas di goah Neundeun paré di leuit
(Menerkeun eusi... Béas diganti paré Neundeun béas di goah Neundeun paré di leuit)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Inlandse kinderen stampen rijst West Java TMnr 10011223.jpg|250px|right|thumb| barudak leutik di hareupeun leuit]]
 
'''Leuit''' nyaéta ngaran wangunan tradisional nu gunana pikeun neundeun [[béasparé]]. Aya anu kolongna luhur aya ogé anu handap. Anu has tina leuit nyaéta panto jeung dingdingna. <ref name="Ensiklopedi"> [[Ajip Rosidi]], dkk, 2000, ''Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, dan Budaya (Termasuk budaya Betawi dan Cirebon)''. Jakarta. Pustaka Jaya </ref> Panto leuit leuwih mémpér-mémpér kawas jandéla ti batan panto, ku sabab ayana di luhur bagian hareup. Jalma anu arék muka atawa asup ka jero kudu maké [[tarajé]].<ref name="Ensiklopedi"></ref> Anapon dingdingna biasana tina bilik sakumaha nu dipaké ogé dina [[imah]], nu ngabédakeunna téh [[lincar]]na.<ref name="Ensiklopedi"></ref> Upama dina imah mah lincarna téh ngan aya hiji saban dingding, dina leuit mah lincarna téh loba kawas jadi tulang rusuk. Dijieunna ogé biasana lain tina [[kai]], tapi tapi tina bagian catang tangkal kawung bagian luarna nu teuas kacida.<ref name="Ensiklopedi"></ref>
 
==Catetan==
Pamaké anonim