Buka ménu utama

Parobahan

12 bita ditambahkeun, 1 tahun yang lalu
tata
'''Goa Anteg''' nyaéta situs titinggal Ratu Sukakerta Srigading Anteg, Kiwari, Situs gua Anteg salian jadi tempat wisata budaya, ogé jadi tempat lalampahan (penelusuran goa) ku balaréa, boh ku para pecinta alam, boh ku para pengunjung anu bade ngalakonan ziarah. Keur para pecinta alam, hususna para caver pemula, ieu goa luyu keur dijadikeun tempat latihn. salian ti tingkat kahésé na nu sedeng, ogé medan ieu goa kaasup ''menantang, kusabab tingkat kahéséna'' variatif<ref name=":0">{{Cite web|url=http://www.disparbud.jabarprov.go.id/wisata/dest-det.php?id=1053&lang=id|title=Goa Anteg-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat|website=www.disparbud.jabarprov.go.id|accessdate=2017-10-27}}</ref>. Ngaran Anteg  asalna tina ngaran salah suarang tokoh Karajaan Sukakerta saanggeus masa karajaan Galunggung, nyaéta Sri Anteg, Ieu goa ku masarakat dipercaya mangrupakeun salah sahiji tempat anu rakt patalina jeung aktivitas ritual Sri Gading Anteg<ref name=":0" />
 
 
== Deskripsi ==
Panjang ieu goa nyaéta 342 meter, ornamén-ornamén na cukup komplit, contona saperti stalacmit, stalactit, jeung sajabana. Salian ti éta, sababaraha lorongna aya tilas runtuhan batu Stalacmit(cave breakdown) anu jadi indikasi tingkat karrentanan batuan anu nyababkeun urang kudu waspada. Ieu goa salian ti dijadikeun objek wisata budaya, og dijadikeun tempat lalampahan<ref name=":0" />
 
== Rujukan ==
[[Kategori:Situs Budaya]]
17

éditan