Buka ménu utama

Parobahan

705 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Casiotone ROM Pack RO-301.jpg|jmpl|ROM Komputer]]
'''ROM (Read Only Memory)''' nyaéta [[mémori]] anu ngan tiasa dibaca, henteu tiasa dihapus atanapi dirobah ku pamakéna, sabab [[program]] éta geus dieusian ku [[pabrik]] anu ngadamelna, ROM ayana panceg tina [[BIOS]] anu panceg dina [[motherboard]] anu ngagaduhan fungsi keur ngatur [[peripheral]].<ref name=":0">{{Cite web|url=http://www.pengertianku.net/2014/10/pengertian-rom-dan-fungsinya-beserta-cara-kerjanya.html|title=Pengertian ROM Dan Fungsinya Beserta Cara Kerjanya - Pengertian Apapun|website=www.pengertianku.net|language=en-US|accessdate=2017-10-26}}</ref> ROM béda jeung [[RAM,]] upami ROM mah ngan bisa dibaca hungkul alias henteu bisa dirobah, édit jeung sajabana, upami RAM mah salian tiasa diédit jeung dirobah, tiasa oge dibaca.<ref name=":0" />
 
Data dina ROM diselapkeun langsung ngaliwatan [[mask]] wanoh ti assembly chip.<ref name=":0" /> Hal ieu ngajadikeun eta pisan ekonomis, utamana lamun urang ngahasilkeun dina jumlah badag.<ref name=":0" /> Tapi ogé janten pisan mahal sabab henteu fléksibel.<ref name=":0" /> Salah sahiji parobahan malah salah [[Bitis|bit]] merlukeun topeng anyar nu geus pasti moal mirah.<ref name=":0" /> Sabab henteu fléksibel lajeng jarang ngagunakeun eta deui, aplikasi sejen nu sarua jeung [[CD-ROM]] ieu prerecorded anu terkenal, salah sahiji CD musik.<ref name=":0" /> Kontras jeung pamadegan loba jalma yén CD-ROM ieu ditulis kalayan laser data dina CD-ROM rada dicitak dina piring plastik.<ref name=":0" />
 
== Rujukan ==
22

éditan