Béda révisi "Kecap (basa Sunda)"

79 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
{{redirect|Kecap}}
{{Kecap (Basa Sunda)}}
'''Kecap''' téh nyaéta wangun katatabasaan pangleutikna. Kecap mangrupa bagian kalimah anu dicirian ku ayana randegan, ogé mibanda harti. Ku kituna, LBSS (1983) nétélakeun yén kecap téh nyaéta bagian kalimah anu bisa mandeg mandiri sarta ngandung harti anu tangtu.<ref>{{Cite book|title=Kamus Umum Basa Sunda|last=LBSS|first=|publisher=Geger Sunten|year=2007|isbn=|location=Bandung|pages=}}</ref>
 
==Wangun Kecap==
KecapPapasingan kecap-kecap dina basa Sunda bisa dipasing dumasar kana '''wangun''' jeung '''warna'''na.
 
'''Wangun Kecap'''
{| class="wikitable"
| '''kecap ...Wangun''' || '''nyaéta ...Wangenan'''
|-
| '''[[Kecap Asal (Basa Sunda)|asal]]''' || kecap anu teu kungsi ngalaman parobahan
 
{| class="wikitable"
| || '''kecapWarna ...Kecap''' || '''nyaéta ...Wangenan'''
|-
| rowspan="6" | '''Kecap Lulugu'''
1.333

éditan