Béda révisi "Kecap (basa Sunda)"

380 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{Tanpa rujukan}}
{{redirect|Kecap}}
{{Kecap (Basa Sunda)}}
===Kecap panuduh===
'''Kecap panuduh wacana'''
'''Kecap panuduh wacana''' éta jeung ieu mah diteundeunna saméméh kecap anu dijéntrékeunana. Contona, éta batu, ieu baju. Ari kitu jeung kieu mah sanggeus kecap/kalimah nu dijéntrékeun. Contona, sabada kitu, padahal mah kurang kieu.
{| class="wikitable"
| ''ieu'' ||
| '''kecap...''' || '''dipaké pikeun...''' || '''conto kalimah'''
|-
| ''dieu'' || nuduhkeun nu deukeut || ..Rorompok mah caket kantun ka palih dieu waé.
|-
| ''dinya'' || nuduhkeun nu rada deukeut || ..Ti warung ka kantor téh saatos dua bélokan palih dinya pisan.
|-
| ''ditu'' || nuduhkeun nu jauh || ..Toko Arca mah di ditu, ti rorompok mah aya kana sajam mah.
|}
 
1.333

éditan