Béda révisi "Kecap (basa Sunda)"

321 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
==Wangun Kecap==
Papasingan kecap-kecap dina basa Sunda dumasar kana '''wangun''' jeung '''warna'''na.<ref name=":0">{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/271743335|title=Tata basa Sunda kiwari|last=Yayat.|first=Sudaryat,|last2=Karna.|first2=Yudibrata,|date=[2007]|publisher=Yrama Widya|isbn=9789795435266|edition=[Cet. 1.]|location=Bandung|oclc=271743335}}</ref>
 
'''Wangun Kecap'''
 
==Warna Kecap==
'''Warna/Rupa Kecap''' kabagi dua.<ref name=":0" />
 
{| class="wikitable"
==Kecap sulur==
 
'''Kecap sulur''' aya sababaraha rupa nu dijéntrékeun kieu.<ref name=":0" />
 
* kecap gaganti jalma
 
===Kecap gaganti milik===
'''Kecap gaganti milik''' disusun ku cara ngantétkeun kecap gaganti pikeun jalma di luhur ditukangeun kecap barang. Contona: buku ''abdi'', buku ''manéh'', buku ''hidep saréréa.''<ref name=":0" />
 
===Kecap panuduh===
'''Kecap panuduh wacana'''
'''Kecap panuduh wacana''' éta jeung ieu mah diteundeunna saméméh kecap anu dijéntrékeunana. Contona,<ref étaname=":0" batu, ieu baju. Ari kitu jeung kieu mah sanggeus kecap/kalimah nu dijéntrékeun. Contona, sabada kitu, padahal mah kurang kieu.>
{| class="wikitable"
| ''ieu'' || ieu baju
|-
| ''éta'' || éta batu
|-
| ''kitu'' || sabada kitu
|-
| ''kieu'' || kurang kieu
|}
 
==Kecap pagawéan==
 
'''Ciri-ciri''' kecap pagawéan.<ref name=":0" />
*umumna mangrupa caritaan dina kalimah, lain jejer
*teu bisa ditempatkeun satukangeun kecap pangantét
==Kecap sipat==
 
'''Ciri-ciri''' kecap sipat.<ref name=":0" />
*bisa dipiheulaan ku kecap ''leuwih'' jeung ''mani''
*bisa dituturkeun ku kecap ''kacida'', ''pisan'', jeung ''naker''
== Rujukan ==
[[Kategori:Basa Sunda]]
[[Kategori:Tata Basa Sunda]]
1.333

éditan