Béda révisi "Kampung Naga"

488 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: salasahiji → salah sahiji)
m
[[Image:KampungNaga.jpg|thumb|right|300px|Paimahan di Kampung Naga]]
'''Kampung Naga''' mangrupa kampung adat [[Sunda]]-[[Islam]] nu sacara administratif asup ka wewengkon [[Néglasari, Salawu, Tasikmalaya|Désa Néglasari]], [[Salawu, Tasikmalaya|Kacamatan Salawu]], [[Kabupatén Tasikmalaya|Tasikmalaya]], nu legana kira 4 ha.
Kampung Naga perenahna lebakeun ti jalan gedé nu nepungkeun daérah [[Kabupatén Garut|Garut]] jeung [[Tasikmalaya]], henteu jauh kurang leuwih 30 km deui ka [[Kabupatén]] Tasikmalaya jeung 26 km ti kota Garut.<ref name=naga>{{cite book|title=Sistem Keyakinan Pada Masyarakat Kampung Naga dalam Mengelola Lingkungan Hidup (Studi Tentang Pantangan dan Larangan)|first=Siti|last=Maria|coauthor=Rosyadi,Dewi Indrawati,Renggo Astuti|Place=Jakarta|year 1995|editor=Sigit Widiyanto}}</ref>
 
==Adat==
Béda ti masarakat adat ilaharna, urang Kampung Naga mah campur jeung masarakat modéren, ngagem [[Islam]], tapi masih pengkuh miara adat karuhun. Dina hiji sisi masarakatna bisa narima kamodérenan kayaning ayana tipi, listrik, jeung sajabana, tapi dina sisi séjén maranéhna tetep nyepeng adat karuhunna (wangunan [[imah panggung]] tina anyaman [[awi]], hateup [[injuk]], miara leuweung, melak [[paré]] variétas lokal, jsb.). Numutkeun Ahman Sya, salah saurang guru besar UNSIL Tasikmalaya, pengkuhna masarakat Kampung Naga téh utamana mah dina hal taat hukum, gotong royong, jeung basajan (teu konsumtif).
2.727

éditan