Béda révisi "Jarum"

233 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
nambihkeun rujukan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (4) using AWB)
m (nambihkeun rujukan)
[[File:Naehnadel.jpg|thumb|Jarum kécos]]
'''Jarum''' nyaéta parabot lembut (leutik pisan) tina [[beusi]] pikeun kupat-kaput.<ref name="hiji">{{id}}Kamus basa Sunda R.A. Danadibrata</ref> Wangunna panjang-leutik, tungtungna méncos.<ref name=jarum>{{factcite book|title=Terampil Berkreasi|publisher=PT Grafindo Media Pratama|ISBN=9789797583460|first=Nandang|Last=subarnas|year=2006}}</ref> Panjangna kurang leuwih opat sénti (4&nbsp;cm).<ref {{fact}}name=jarum/>
 
==Rupa-rupa Jarum==
 
===Jarum Kaput===
Jarum kaput miboga liang dina tungtung anu mintulna.{{fact}}<ref name=jarum/>
 
===Jarum Mesin Jait===
Najan sarua fungsina keur ngaput, jarum mesin jait mah liang keur ngasupkeun benangna aya deukeut méméncosna.{{fact}}<ref name=jarum/> Sedengkeun bagian tuntung mintulna leuwih gedé ti batan bagian méméncosna.{{fact}}<ref name=jarum/> Bagian anu mintul bakal dipasangkeun kana bagian mesin jait anu disebut [[sapatu]].{{fact}}<ref name=jarum/>
 
===Jarum Pentul===
Jarum pentul ukuranna méh ampir sarua jeung jarum kaput.{{fact}}<ref name=jarum/>Bédana jarum pentul jeung jarum kaput nyaéta jarum pentul mah euweuh liangan.{{fact}}<ref name=jarum/> Wangun jarum pentul nyaéta salah sahiji tungtungna méncos siga ilaharna jarum, sedengkeun bagian tungtung séjénna dipasangan bebendul, umumna tina bahan plastik.{{fact}}<ref name=jarum/>
 
===Jarum Suntik===
Jarum suntik dipaké dina kapereluan médis.{{fact}}<ref name=jarum/> Fungsi jarum suntik téh di antarana pikeun ngasupkeun zat kana awak atau keur nyedot cairan tina awak.{{fact}}<ref name=jarum/>
 
==Galeri==
2.850

éditan