Béda révisi "Pasir"

59 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Nambihkeun gambar
m
m (Nambihkeun gambar)
Di [[Skotlandia]] malahan nyebut kana gunung téh pasir, buktina dina gunung-gunung anu aya di éta wewengkon loba anu mibanda ngaran dimimitian ku sebutan pasir atawa ''hill'' (''Cuillin Hills'' Jeung ''Torridon Hills''), urang [[Amerika]] malahan henteu mibanda wates anu leuwih écés ngeunaan bédana pasir jeung [[gunung]].<ref>{{cite web|url=http://www.wisegeek.com/what-is-the-difference-between-a-mountain-and-a-hill.htm|title=What is the Difference Between a Mountain and a Hill?|publisher=www.wisegeek.com|accessdate=3 Feb 2013}}</ref>
Dina [[basa Malayu]] jeung [[basa Jawa|Jawa]], pasir téh hartina sarua jeung [[gunung]], contona nyebutkeun gunung anu ngajajar di Pulo [[Sumatra]] di sebut ''Bukit barisan''.<ref>{{id}}[http://m.kompas.com/news/read/2012/04/21/04110543/bukit.barisan.tulang.belakang Bukit Barisan, Tulang Belakang Sumatera]. ''kompas'', Akses:29-04-2012.</ref>
 
[[File:Abang09 4 1.jpg|thumb|right|Pasir anu aya di sabudeureun Candi abang]]
==Ciri mandiri==
Taneuh pasir kagolongkeun kana taneuh kelas 6 jeung 7 anu mibanda ciri mandiri:
Di [[Garut]] taneuh pasir dimangpaatkeun pikeun melak tangkal ''séréh wangi (Cymbopogon nardus)'' lantaran ieu tangkal kudu katojo ku cahaya [[panon poé]] langsung (ulah kahieuman), ari di [[Manado]] mah pasir-pasir téh loba dipelakan tangkal [[cengkéh]].<ref name=Setijati >{{Cite book | title = Perjalanan Panjang Tanaman Indonesia| last = D. Sastrapradja| first = Setijati | publisher = Yayasan Pustaka Obor Indonesia | location = [[Jakarta]] | year = 2012| ISBN=978-979-461-830-1}}</ref>
<ref name=Agus >{{Cite book | title = Tanaman Penghasil Minyak Atsiri| last = Kardinan, M.Sc. APU| first = Ir. Agus| publisher = AgroMedia, | location = [[Jakarta]] | year = 2005| ISBN=979-3702-43-5}}</ref>
<gallery>
 
File:Green footpath.jpg |Paawahan di pasir
[[File:Abang09 4 1.jpg|thumb|right|Pasir anu aya di sabudeureun Candi abang]]
</gallery>
==Dicutat tina==
{{Reflist|3}}
2.850

éditan