Béda révisi "Laporan laba rugi"

2.296 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
kaca anyar
(Nyieun kaca anyar '''Laporan laba rugi''' nyaéta laporan pikeun ngukur gawé kauangan perusahaan salila hiji périodé. Laporan ieu nunjukkeun aktivitas operasi perusahaan. Numutkeun Van Home j...)
 
(kaca anyar)
 
Laporann laba rugi utamana midangkeun informasi hasil gawé. Hasil gawé perusahaan dibutuhkeun pikeun meunteun parobahan potensial sumber daya ékonomi nu mingkin bisa diola kahareupna. Informasi hasil gawé éta mangpaat pikeun nebak kapasitas perusahaan dina ngahasilkeun arus kas ti sumber daya nu aya. Salian ti éta sumber daya nu aya ogé mangpaat pikeun ngarumuskeun pertimbangan ngeunaan éf!ktivitas perusahaan dina ngamangpaatkeun tambahan sumber daya nu aya.
 
== Pos-pos laporan laba rugi ==
Numutkeun Standar Akuntansi Keuangan (2004:1.14) dijéntrékeun yén laporann laba rugi nu lengkep minimal kudu aya pos-pos ieu dihandap:
# pendapatan;
# laba rugi usaha;
# beban injeuman;
# bagéan ti untung atawa rugi perusahaan afiliasi jeung asosiasi nu diolah maké metode ékuitas;
# beban pajak;
# untung atawa rugi ti aktivitas normal perusahaan;
# pos luar biasa;
# hak minoritas; sarta
# untung atawa rugi bersih pikeun période éta.
Pernyataan Standar Akuntansi Keuangan (2004:1.15) nyarankeun supaya perusahaan midangkeun rincian beban di laporan laba rugi atawa di Catétan Atas Laporan Keuangan atawa disingget CALK kalayan maké klasifikasi nu didasaran tina sifat atawa fungsi beban di jero perusahaan.
 
== Pambagian untung dina laporan laba rugi ==
Pambagian untung dina laporan laba rugi ngawengku lima bagéan laba, nyaéta:
 
=== Laba kotor ===
Laba kotor mangrupakeun hiji pangukuran pendapatan langsung tina ngajual produkna salila hiji période akuntansi. Laba kotor nunjukeun sacara langsung sabaraha jauh perusahaan mampu nuutupan biaya produkna.
 
Laba kotor = Pendapatan dari penjualan bersih–Harga pokok penjualan
 
=== Laba operasi ===
Laba operasi mangrupakeun béda antara pwnjualann jeung sakabéh biaya sarta beban operasi. Laba operasi bisa diigunakeun pikeun ngukur sabaraha jauh kamampuan perusahaan meunanngkeun pendapatan ti kagiatan bisnis utamana.
 
=== Laba saacan pajak ===
Laba atawa kauntungan saacan pajak nyaéta jumlah kauntungan saacan pajak penghasilan nu ditangtukeun numutkeun Standar Akuntansi Keuangan. Kauntungan ieu teu mangaruan ka jumlah pajak penghasilan nu sabenerna pikeun pamaké laporan kauangan dina hal nyokot iji kaputusan.
 
=== Laba bersih ===
Laba atawa kauntungan bersih nunjukeun profitabilitas perusahaan. Laba bersih nyaéta kaleuwihan penjualan bersih kana harga pokok penjualan dipotong beban operasi jeung pajak penghasilan. Faktor-faktor nu mangaruhan laba bersih perusahaan nyaéta pendapatan, beban pokok penjualan, beban operasi, jeung tarif pajak penghasilan.
 
=== Laba dari operasi berjalan ===
Mangrupakeun laba atwa kauntungan tina bisnis perusahaan nu keur dillakonan sanggeus bunga jeung pajak. Kauntungan ieu ogé ilahar disebut kauntungan saacan pos luar biasa jeung operas.
1.714

éditan