Béda révisi "Laporan laba rugi"

1.285 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (added Category:Akuntansi using HotCat)
'''Laporan laba rugi''' nyaéta [[laporan]] pikeun ngukur gawé kauangan [[perusahaan]] salila hiji périodé.<ref name=":0">{{Cite book|title=Prinsip-Prinsip Manajemen Keuangan, Edisi Ke-12, Buku Satu, Alih Bahasa : Heru Sutojo|last=Horne|first=James C.Van, John M.Wachowicz,Jr|publisher=Salemba Empat|year=2005|isbn=|location=Jakarta|pages=}}</ref> Laporan ieu nunjukkeun [[aktivitas operasi]] perusahaan. Numutkeun [[Van Home jeung Wachowicz]] (2005:193) laporan laba rugi mangrupa ringkesan ti [[pendapatan]] jeung [[biaya]] perusahaan salila hiji periode, nu tungtungna bakal mikanyaho kaayaan duiit perusahaan, naha untung atawa rugi pikeun périodé éta.<ref name=":0" />
 
Laporan laba rugi utamana midangkeun informasi hasil gawé.<ref name=":0" /> Hasil gawé perusahaan dibutuhkeun pikeun meunteun parobahan potensial [[sumber daya ékonomi]] nu mingkin bisa diolah kahareupna. <ref name=":0" /> Informasi hasil gawé éta mangpaat pikeun nebak kapasitas perusahaan dina ngahasilkeun arus kas ti sumber daya nu aya.<ref name=":0" /> Salian ti éta sumber daya nu aya ogé mangpaat pikeun ngarumuskeun pertimbangan ngeunaan éféktivitas perusahaan dina ngamangpaatkeun tambahan sumber daya nu aya.<ref name=":0" />
 
== Pos-pos laporan laba rugi ==
Numutkeun '''Standar Akuntansi Keuangan''' (2004:1.14) dijéntrékeun yén laporann laba rugi nu lengkep minimal kudu aya pos-pos ieu dihandap:<ref name=":1">{{Cite book|title=Standar Akuntansi Keuangan|last=Ikatan Akuntan Indonesia|first=|publisher=Salemba Empat|year=2004|isbn=|location=Jakarta|pages=}}</ref>
# pendapatan;
# laba rugi usaha;
# hak minoritas; sarta
# untung atawa rugi bersih pikeun période éta.
Pernyataan '''Standar Akuntansi Keuangan''' (2004:1.15) nyarankeun supaya perusahaan midangkeun rincian beban di laporan laba rugi atawa di Catétan Atas Laporan Keuangan atawa disingget '''CALK''' kalayan maké klasifikasi nu didasaran tina sifat atawa fungsi beban di jero perusahaan.<ref name=":1" />
 
== Unsur laporan laba rugi ==
Pambagian untung dina laporan laba rugi ngawengku lima bagéan laba, nyaéta:<ref name=":2">{{Cite web|url=http://www.landasanteori.com/2015/10/pengertian-laporan-laba-rugi-perusahaan.html|title=Pengertian Laporan Laba Rugi Perusahaan Dagang dan Contoh Format {{!}} Landasan Teori|last=YOUR_NAME|website=www.landasanteori.com|accessdate=2017-12-09}}</ref>
 
=== Laba kotor ===
Laba kotor mangrupakeun hiji pangukuran pendapatan langsung tina ngajual produkna salila hiji période akuntansi.<ref name=":2" /> Laba kotor nunjukeun sacara langsung sabaraha jauh perusahaan mampu nuutupan biaya produkna.<ref name=":2" />
 
Laba kotor = Pendapatan dari penjualan bersih–Harga pokok penjualan.<ref name=":2" />
 
=== Laba operasi ===
Laba operasi mangrupakeun béda antara [[penjualann]] jeung sakabéh biaya sarta [[beban operasi]].<ref name=":2" /> [[Laba operasi]] bisa diigunakeun pikeun ngukur sabaraha jauh kamampuan perusahaan meunanngkeun pendapatan ti kagiatan bisnis utamana.<ref name=":2" />
 
=== Laba saacan pajak ===
Laba atawa kauntungan saacan pajak nyaéta jumlah kauntungan saacan pajak penghasilan nu ditangtukeun numutkeun '''Standar Akuntansi Keuangan'''.<ref name=":2" /> Kauntungan ieu teu mangaruan ka jumlah pajak penghasilan nu sabenerna pikeun pamaké laporan kauangan dina hal nyokot iji kaputusan.<ref name=":2" />
 
=== Laba bersih ===
Laba atawa kauntungan bersih nunjukeun ''[[profitabilitas]]'' perusahaan.<ref name=":2" /> Laba bersih nyaéta kaleuwihan penjualan bersih kana harga pokok penjualan dipotong beban operasi jeung pajak penghasilan.<ref name=":2" /> Faktor-faktor nu mangaruhan laba bersih perusahaan nyaéta pendapatan, [[beban pokok penjualan]], beban operasi, jeung tarif pajak penghasilan.<ref name=":2" />
 
=== Laba dari operasi berjalan ===
Mangrupakeun laba atawa kauntungan tina [[bisnis]] perusahaan nu keur dillakonan sanggeus [[bunga]] jeung pajak.<ref name=":2" /> Kauntungan ieu ogé ilahar disebut kauntungan saacan pos luar biasa jeung operasi.<ref name=":2" />
 
== Format Laporan laba rugi ==
Aya dua format laporan laba rugi nu umumna dipaké dina aktivitas laporan kauangan perusahaan, nyaéta:<ref name=":3">{{Cite news|url=http://www.akuntansilengkap.com/akuntansi/pengertian-laporan-laba-rugi-bentuk-format-dan-contoh-penyusunan/|title=Pengertian dan Contoh Laporan Laba Rugi +Bentuk dan Format Penyusunan|date=2017-01-04|language=en-US|access-date=2017-12-09}}</ref>
 
=== ''Single-Step Income Statement'' ===
Dina wangun single step, kabéh pendapatan jeung kauntungan nu kaasup unsur operasi ditempatkeun dina bagéan awal laporan laba rugi, dituturkeun ku sakabéh beban jeung kargian nu aya kaasup kategori operasi.<ref name=":3" /> Béda antara total pendapatan jeung kauntungan sarta total beban jeung karugian Ngahasilkeun laba operasi.<ref name=":3" />
 
=== ''Multiple-Step Income Statement'' ===
Laporan ieu misahkeun transaksi operasi ti transaksi ''non''-operasi, ogé ngabandingkeun biaya jeung beban sarta pendapatan nu aya patalina.<ref name=":3" /> Laba operasional nunjukkeun bédana antara aktivitas biasa jeung aktivitas nu teu biasa atawa ''insidentil''.<ref name=":3" />
 
== Conto laporan laba rugi ==
---------- (-)
Laba Bersih Rp. 52.289.000
 
[[Kategori:Élmu ékonomi]]
[[Kategori:Akuntansi]]
1.714

éditan