Béda révisi "Kornéa"

883 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (YogiYY mindahkeun kaca Kornea ka Kornéa: Salah éjahan)
 
[[Gambar:Schematic_diagram_of_the_human_eye.svg|jmpl|276x276px|Diagram skéma panon manusa. Kornéa (5) pangluhurna dina diagram.]]
'''Kornéa''' nyaéta bagian panghareupna tina [[panon]] anu tembus pandang nutupan [[iris]] jeung [[pupil]]. Lamun kornéa dicabak kongkolak panon bakal nutup sacara [[réfléks]]. Kornéa henteu miboga [[pembuluh getih]].<ref name=":0">{{Cite web|url=http://www.informasi-pendidikan.com/2013/03/bagian-bagian-mata-dan-fungsinya.html|title=Bagian-Bagian Mata dan Fungsinya|last=BamZ|website=www.informasi-pendidikan.com|accessdate=2017-12-17}}</ref> Pungsi kornéa té narima cahya jeung nuluykeun cahya nu asup kana panon. Lian ti éta, kornéa téh ngajaga bagian sénsitif panon anu aya handapeunana. [[Cahya]] anu ditarima ku kornéa bakal dituluykan kana bagian jero panon kalawan prosés ahirna dina [[rétina]].<ref name=":0" /> Kornéa ogé bisa ngalaksanakeun prosés réfraksi dina [[lénsa panon.]]<ref>{{Cite web|url=http://www.ebiologi.com/2016/05/bagian-bagian-mata-dan-fungsinya.html|title=17 Bagian-Bagian Mata dan Fungsinya + Gambar Ilustrasi|website=eBIOLOGI.COM|language=id|accessdate=2017-12-17}}</ref>
'''Kornéa''' nyaéta bagian panghareupna tina panon anutembus pandang nutupan iris jeung pupil. Lamun kornéa dicabak kongkolak panon bakal nutup sacara réfléks. Kornéa henteu miboga pembuluh getih.
 
== Rujukan ==
[[Kategori:Panon]]
[[Kategori:Anatomi manusa]]
1.840

éditan