Béda révisi "SCTV"

6 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
←Ngabolaykeun révisi 485461 ku Ilhambot (Obrolan)
(←Ngabolaykeun révisi 485461 ku Ilhambot (Obrolan))
[[gambar:SCTV Logo.svg|thumb|logo SCTV kiwari]]
'''SCTV''' awalna mah singkatan tina '''Surabaya Central Telvisi'''.<ref name="bappenas">{{id}}[http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:gyJYDMhaeKYJ:ditpolkom.bappenas.go.id/basedir/Komunikasi/1%29%2520Daftar%2520Stasiun%2520Televisi%2520di%2520Indonesia/SCTV/Sejarah%2520SCTV%2520-%2520daftar%2520stasiun%2520Televisi%2520-%2520wikipedia.org.pdf+sejarha+sctv&hl=en&pid=bl&srcid=ADGEESjoVIMxotQ7oG7qn11HkPMKGXA3e7J6zzKuo6YeVVi6FPVCp5dA-G_sOUr-zbbuaztTrwhx_1ae-bsZtQyMZBgwuPciDXtRQpE2PEJoqxcTxIILf1pHx1aGHrVsmYZSt_7JgcfA&sig=AHIEtbR2ogxtGsthHXx_raYVzHAUGKKtFw Sejarah SCTV] (diakses tanggal 1 November 2011)</ref> Ngajumantara munggaran dina tanggal [[24 Agustus]] [[1990]] di [[Surabaya]], [[Jawa Timur]] dumasar ijin ti Departemen Penerangan No. 1415TF/K/IX/1989 jeung SK No. 150SP/DIR/TV/1990.<ref name="sctv"/> Mimitna mah siaran SCTV bisa ditarima kalawan kawatesanan pikeun wewengkon ''Gerbang Kertosusila'' ([[Gresik]], [[Bangkalan]], [[Mojokerto]], [[Surabaya]], [[Sidoardjo]] jeung [[Lamongan]]). Sataun ti harita, [[1991]], pancaran SCTV ngajumantara nepika Pulo [[Bali]] jeung sabudeureunana.<ref name="bappenas"/><ref name="sctv">{{id}} [http://www.sctv.co.id/company/pages.php?id=1 Sejarah Perusahaan] (diakses tanggal 1 November 2011)</ref> Dina taun 1991, diadegkeun stasiun SCTV Bali di [[Denpasar]] jeung SCTV Surakarta di [[Surakarta]]. Ti harita SCTV robahrubah ngaranna jadi '''Surya Citra Televisi'''.<ref name="bappenas"/>
 
 
Kakara dina taun [[1993]], dumasar kana SK Menteri Penerangan NO. 111/1992, SCTV ngalakukeun siaran nasional ka sakumna wewengkon di [[Indonésia]].<ref name="sctv"/> Pikeun ngantisipasi amekaran industri télévisi jeung ogé kalawan nimbang-nimbang [[Jakarta]] minangka puseur boh kakawasaan boh [[ékonomi]], ti mimiti taun [[1993]] nepika taun [[1998]], SCTV mindahkeun basis operasi siaran nasionalna ti [[Surabaya]] ka [[Jakarta]] kalawan dina sababaraha tahap.<ref name="sctv"/>
 
Kakara dina taun [[1993]], dumasar kana SK Menteri Penerangan NO. 111/1992, SCTV ngalakukeun siaran nasional ka sakumna wewengkon di [[Indonésia]].<ref name="sctv"/> Pikeun ngantisipasi amekaran industri télévisi jeung ogé kalawan nimbang-nimbang [[Jakarta]] minangka puseur boh kakawasaan boh [[ékonomi]], ti mimiti taun [[1993]] nepika taun [[1998]], SCTV mindahkeun basis operasi siaran nasionalna ti [[Surabaya]] ka [[Jakarta]] kalawan dina sababaraha tahap.<ref name="sctv"/>
 
Dina taun 1999 SCTV dan [[O Channel]] ngalakukeun siaranana kalawan asional ti Jakarta.<ref name="sctv"/> Sawatara éta, ngantisipasi kamekaran [[téhnologi]] informasi anu beuki ngarah kana konvergénsi média SCTV ngamekarkeun poténsi multimédiana kalawan medalkeun situs http://www.liputan6.com, http://www.liputanbola.com.<ref name="sctv"/> Ngaliwatan éta situs téh, SCTV teu ngan saukur noel masarakat Indonésia di wewengkon Indonésia wungkul tapi ogé di sakuliah [[dunya]].<ref name="sctv"/> Dina kamekaran satulyna, ngaliwatan indung pausahaan PT. Surya Citra Media tbk. (SCM), SCTV ngamekarkeun poténsi usahana nepika [[mancanagara]] jeung nembus wengkuan konsép siaran tradisional kana konsép industri média anyar.<ref name="sctv"/>
{{pondok}}
 
[[Kategorikategori:Stasion televisi di Indonésia]]