Béda révisi "Adam Malik"

84 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (→‎Kahirupan Rumaja: Ngarapihkeun éjahan, replaced: periode → périodeu)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
|death_date = {{death date and age|1984|9|5|1917|7|22}}
|death_place = {{flagicon|Indonesia}} [[Bandung]], [[Jawa Barat]], [[Indonesia]]
|nationality = {{Flagicon|Indonesia}} [[Indonésia]]
|party = [[Golongan Karya]]
|spouse = [[Nelly Malik]]
|children = Otto Malik<br>Ilham Malik<br>Antarini Malik
|children =
|profession =
|religion = [[Islam]]
 
'''Adam Malik Batubara''' (leuwih dipikawanoh ku ngaran leutikna '''Adam Malik'''; {{lahirmati|[[Pematangsiantar]], [[Sumatera Kalér]]|22|7|1917|[[Bandung]], [[Jawa Kulon]]|5|9|1984}})<ref name="hiji">profil.<!--ok--> merdeka<!--ok-->.<!--ok-->com. 2014. ''Profil Adam Malik''. Merdeka: [http://profil.merdeka.com Profil Index].</ref><ref name="dua">pnri.<!--ok-->go<!--ok-->.<!--ok-->id. 2014. ''Detail Kabinet Menteri''. Jakarta: [http://kepustakaan-presiden.pnri.go.id/cabinet_personnel/popup_profil_pejabat.php?id=196&presiden_id=2&presiden=suh PNRI].</ref> nyaéta urut Menteri Indonésia anu pernah ngajabat di sababaraha Departemén, di antarana jadi [[Menteri Luar Negeri]].<ref name="hiji"/> Adam Malik ogé pernah diangkat jadi [[Wakil Présidén]] [[Indonésia]] anu katilu.<ref name="hiji"/> Adam Malik ditetepkeun minangka salah saurang Pahlawan Nasional [[Indonésia]] dina tanggal [[6 Nopémber]] [[1998]] dumasar kana SK Présidén nomer 107/TK/1998.<ref>Kementerian Sosial Republik Indonesia, 2014. [http://www.kemsos.go.id/modules.php?name=Pahlawan&opsi=mulai-2 Daftar Nama Pahlawan Nasional Republik Indonesia], disorang 30 Désémber 2014.</ref>
 
==Kahirupan Rumaja==
Nalika umurna karak welasan taun, Adam pernah di[[bui]] ku [[pulisi]] Dinas Intél [[Pulitik]] di [[Sipirok]] taun [[1934]] jeung dihukum dua bulan penjara ku sabab ngalanggar larangan pakumpulan.<ref name="dua"/> Dina yuswa 17 taun anjeunna geus jadi pupuhu [[Partindo]] di [[Pematangsiantar]] pikeun aktip merjoangkeun kamerdikaan bangsa.<ref name="dua"/>
Pamaké anonim