Béda révisi "Nikah"

151 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Nikah''' numutkeun saréat agama [[Islam]] nyaéta ngahijikeun atawa ngumpulkeun. Bisa ogé nikah dihartikeun kana akad atawa ijab kabul nu ngalantarankan ayana hiji hubungan nu halal antara hiji lalaki jeung hiji awéwé dina ngambah sagara rumah tangga.<ref name=":0">{{Cite news|url=https://www.webislami.com/pengertian-nikah/|title=Pengertian Nikah Menurut Agama, Istilah dan Bahasa|date=2016-03-11|newspaper=Web Berita Islam|language=id-ID|access-date=2018-01-19}}</ref>
 
Dina Kur'an aya kecap ''zawaj'' nu dalit jeung term pertikahan. <ref>{{Cite book|title=Pernikahan dalam islam|last=jalaludin|first=Muhammad|publisher=Kafka Publishing|year=2006|isbn=|location=Bandung|pages=}}</ref> Z''awaj'' hartina papasangan nu dumasar kana pirman Allah SWT yén Allah geus nyiptakeun manusa pikeun papasangan ku cara nikah nu halal jeung ngaharamkeun jina. <ref name=":0" />
 
== Rukun nikah ==
5

éditan