Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran, 1 tahun yang lalu
m
→‎top: nyaèta -> nyaéta, replaced: nyaèta → nyaéta using AWB
| binomial_authority = (Hunt.) [[Roxburgh|Roxb.]]
}}
'''Gambir''' nyaètanyaéta sarupaning tutuwuhan. Di [[Indonésia]] gambir umumna dipaké dina [[Seureuh|nyeupah]]. Pamakéan anu leuwih penting nyaéta minangka bahan pawarna. Gambir ogé ngandung [[katekin]] (''catechin''), hiji bahan alami anu boga sipat [[antioksidan]]. [[India]] ngimpor 68% gambir ti Indonésia, sarta ngagunakeunana jadi bahan campuran nyeupah.
 
Gambir dihasilkeun ogé ti tumbuhan ''U. acida''.
7.123

éditan