Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran ,  1 tahun yang lalu
m
→‎top: nyaèta -> nyaéta, replaced: nyaèta → nyaéta (2) using AWB
{{Orphan|date=April 2017}}
 
'''Samsu''' nyaéta sandiasma tina dua ngaran '''Sambas''' jeung '''Susangka'''.{{fact}} Bet kabeneran duanana lahir sapoè reujeung, tanggal [[23 Séptémber]] [[1917]], katurug-turug deuih pada-pada terah [[Kuningan]].{{fact}} Lian ti èta, dina urusan pangresep ogè aya sasaruanana, nyaètanyaéta maca jeung nulis.{{fact}} Anu bèda téh nyaètanyaéta dina milih pacabakan; sambas jadi tentara, ari Susangka mah jadi guru.{{fact}}
 
Tepungna Sambas jeung Susangka tèh dina taun [[1938]].{{fact}} Nya terus baé babqrengan ngarang ''Laleur Bodas''; diterbitkeun ku [[Balè Pustaka]], taun [[1940]].{{fact}} Munggarana Sambas sok nulis naskah drama.{{fact}} Dina jaman [[Jepang]], Sambas kungsi jadi pamaen filem Nippon Eigha Sha.{{fact}} Ti keur jaman Perang Kamerdekaan kènèh ancrubna Sambas di katentaraan tèh.{{fact}} di antarana kungsi dines di Rèsimèn Infanteri IX Sunan Gunungjati jeung RTP 01 Siliwangi di Tapanuli Utara. {{fact}}Lian ti nulis dina [[basa Sunda]], karya na dina [[basa Indonésia]]na ogè aya deuih, utamana anu winangun naskah [[drama]].{{fact}}
7.128

éditan