Béda révisi "Nikah"

4 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Nikah''' numutkeun saréat agama [[Islam]] nyaéta ngahijikeun atawa ngumpulkeun. Bisa ogé nikah dihartikeun kana akad atawa ijab kabul nu ngalantarankan ayana hiji hubungan nu halal antara hiji lalaki jeung hiji awéwé dina ngambah sagara rumah tangga.<ref name=":0">{{Cite news|url=https://www.webislami.com/pengertian-nikah/|title=Pengertian Nikah Menurut Agama, Istilah dan Bahasa|date=2016-03-11|newspaper=Web Berita Islam|language=id-ID|access-date=2018-01-19}}</ref>
 
Dina Kur'an aya kecap ''zawaj'' nu dalit jeung term pertikahan. <ref name=":1">{{Cite book|title=Pernikahan dalam islam|last=jalaludin|first=Muhammad|publisher=Kafka Publishing|year=2006|isbn=|location=Bandung|pages=}}</ref> Z''awaj'' hartina papasangan nu dumasar kana pirmanpidawuh Allah SWTSwt. yén Allah geus nyiptakeun manusa pikeun papasangan ku cara nikah nu halal jeung ngaharamkeun jina. <ref name=":0" />
 
== Rukun nikah ==
1.664

éditan