Buka ménu utama

Parobahan

277 bita ditambahkeun, 1 tahun yang lalu
Keur siklon-siklon tropis di wilayah anu deukeut jeung Indonésia kalawan histori data salila opat puluh dua taun yén di beulah [[kidul]] siklon tropis panglobana aya dina bulan [[Pébruari]] nyaéta 23% kajadian dina sabulan.<ref name=":3" /> Disusul ku bulan [[Maret]], (22%), [[Januari]] (21%), [[Désémber]] (14%) jeung [[April]] (11%).<ref name=":3" />Tapi sanajan kitu dina bulan [[Juni]], [[Juli]], [[Agustus]], jeung [[Séptémber]] dipikanyaho mangrupa bulan-bulan anu salila opat puluh dua taun euweuh kajadian siklon tropis.<ref name=":3" />
 
Siklon tropis di wilayah ieu mindeng aya dina bulan Pébruari nyaéta 122 kajadian salila opat puluh dua taun kalawan rata-rata kajadian ngahontal 2,9 kajadian per taun.<ref name=":3" /> Dina [[Bulan (wayah)|bulan]] ieu kajadian siklon tropis anu panglobana dialaman dina taun [[1968]] dimana waktu harita aya tujuh kali siklon tropis.<ref name=":3" /> Sanajan kitu, aya ogé dina bulan Pébruari euweuh hiji-hiji acan siklon tropis sakumaha anu kajadian dina taun [[1967]], [[1990]], jeung [[2002]].<ref name=":3" />
 
Bulan Désémber mangrupa bulan terahir kadua anu aktif.<ref name=":3" /> Salila opat puluh dua taun aya tujuh puluh genep kajadian siklon tropis kalawan niléy rata-rata 1,8 kajadian per taun.<ref name=":3" /> Kondisi ékstrim kungsi dialaman dina taun [[1973]] nu mana aya genep kali kajadian siklon tropis dina sabulan.<ref name=":3" />
 
Dina bulan Juni jeung Agustus aya frékuénsi pangleutikna dimana salila opat puluh dua taun euweuh hiji-hiji acan siklon tropis.<ref name=":3" />
 
=== Siklon tropis di Indonésia Beulah Kalér ===
Kalawan data histori anu leuwih panjang (56 taun), dipikanyaho yén wilayah anu deukeut jeung Indonésia beulah kalér ngalaman kajadian siklon tropis anu panglobana dina bulan Agustus dimana 20% siklon tropis kajadian dina bulan ieu.<ref name=":3" /> Disusul ku bulan Séptémber (18%), Juli jeung [[Oktober]] (15%).<ref name=":3" />
 
DiDina bulan Agustus, kalawan rata-rata kajadian 5,2 kali siklon tropis per taun, kondisi ékstrim maksimum kungsi aya dina taun [[1960]] (13 kajadian siklon tropis dina sabulan) jeung kondisi ékstrim minimun aya dina taun [[1980]] (ngan kajadian 2 kali siklon tropis dina sabulan).<ref name=":3" /> Sabalikna kalawan jumlah anu pangleutikna tilu belas kali dina 56 taun, bulan Pébruari ngalaman kajadian paling ékstrim maksimum dina taun 1967 jeung [[1976]] kalawan 2 kali kajadian siklon tropis jeung dina 45 taun lainna henteu ngalaman deui siklon tropis.<ref name=":3" />
 
Dina bulan Agustus anu mangrupa bulang pangsibukna keur kamekaran siklon tropis di wilayah ieu, tina 323 kajadian aya 107 kajadian anu mekar jadi badai tropis diantarana ngagedéan jadi hurricane.<ref name=":3" /> Dina bulan Pébruari anu mangrupa bulan kalawan jumlah kajadian siklon tropis pangsaeutikna (13 kajadian) ngan saukur aya hiji siklon tropis anu mekar jadi hurricane.<ref name=":3" />
 
== Referensi ==
512

éditan