Buka ménu utama

Parobahan

855 bita ditambahkeun, 1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
# Daérah ''pumpunan'' angin.<ref name=":4" /> Siklon tropis anu kawangun di sabudeuereun cai beulah kalér atawa beulah kuloneun Australia sering nyababkeun kawangunna daérah ''pumpunan'' angin di sabudeureun Jawa atawa Laut Jawa, Nusa Tenggara Barat, Nusa Tenggara Timut, Laut Banda, Laut Timor, tepi ka Laut Arafuru.<ref name=":4" /> Ieu pumpunan angin anu nyababkeun kawangunna leuwih loba méga-méga konvéktif nu nyababkeun hujan gedé di éta daérah.<ref name=":4" /> Ditingali tina citra satelit, daérah pumpunan angin katingali minangka daérah anu manjang nu pinuh ku méga kandel nu nyambung kana méga siklon tropis tepi ka katingalina mah éta siklon tropis miboga buntut.<ref name=":4" /> Ku lantaran éta, daérah pumpunan angin ieu mindeng disebut buntut siklon tropis.<ref name=":4" /> Conto kasus waktu Indonésia keuna ku buntut siklon tropis nyaéta waktu siklon tropis George (2 Maret 2007) anu ngakibatkeun ayana daérah pumpunan angin nu manjang ti Jawa Wétan tepi ka Nusa Tenggara Timur.<ref name=":4" /> Curah hujan anu kacatet harita di Ruteng, Waingapu, Rote, Kupang nyaéta 172 mm, 52mm, 78mm, jeung 73mm.<ref name=":4" />
# Daérah bélokan angin.<ref name=":4" /> Ayana siklon tropis di cai Samudra Hindia kadang-kadang bisa nyababkeun kawangunna daérah bélokan angin di sabudeureun Sumatera bagéan kidul atawa Jawa bagéan kulon.<ref name=":4" /> Daérah bélokan angin ogé bisa ngakibatkeun kawangunna leuwih loba méga-méga konvéktif panyabab hujan badag di éta daérah. <ref name=":4" />
# Daérah défisit ''kelembaban''.<ref name=":4" /> Babarengan jeung ayana siklon tropis di cai beulah kaléreun Sulawesi atawa di Laut Cina Kidul mindeng katingali babarengan jeung nguranganna curah hujan di wilayah Sulawesi bagéan kalér atawa Kalimantan.<ref name=":4" /> Sanajan can aya panalungtikan deui, tapi katingali yén ieu fénoména disababkeun ku lantaran éta siklon tropis bisa nyerep sasadiaan hawa anu lembab nu aya dina radius nu tangtu di sabudeureunana.<ref name=":4" /> Kaaasup anu aya dina atmosfer di luhureun Kalimantan jeung Sulawesi bagéan kalér tepi ka di ieu wilayah hawana jadi garing jeung kondisi cuacana biasana mah cerah tapi euweuh mégaan.<ref name=":4" />
 
== Ngaran Siklon Tropis ==
Unggal siklon tropis miboga ngaran séwang-séwangan.<ref name=":5">{{Cite web|url=http://meteo.bmkg.go.id/siklon/learn/08/id|title=Nama Siklon Tropis|last=|first=|website=BMKG|publisher=|accessdate=13 Februari 2018}}</ref> Di Samudra Atlantik jeung di sabudeureun Australia, siklon tropis dibéré ngaran siga ngaran jelema.<ref name=":5" /> Misalna aya siklon tropis Andrew di Florida dina taun 1992, atawa siklon tropis Tracy anu ngaratakeun 80% padumukan di Darwin dina taun 1998.<ref name=":5" /> Di Samudera Pasifik Kulon, ngaran siklon tropis bisa leuwih variatif saperti siklon tropis Anggrék (ngaran kembang), Durian (ngaran buah), Nuri (ngaran manuk), Halong (ngaran teluk di Vietnam), Mekhala (widadari guntur), Bavi (ngaran pagunungan di Vietnam bagéan kalér) jeung Fengshen (déwi angin). <ref name=":5" />
 
== Referensi ==
512

éditan