Buka ménu utama

Parobahan

164 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Tropical Cyclone Lusi (1997).jpg|jmpl|Siklon Tropis Lusi Taun 2007]]
'''Siklon tropis''' nyaéta badai anu miboga kakuatan nu gedé pisan.<ref name=":0">{{Cite web|url=http://meteo.bmkg.go.id/siklon/learn/01/id|title=Badan Meteorologi Klimatologi dan Geofisika » Pusat Meteorologi Publik » TCWC Jakarta|last=Geofisika|first=Badan Meteorologi Klimatologi dan|website=meteo.bmkg.go.id|accessdate=2018-02-11}}</ref> Radius rata-rata siklon tropis kurang leuwih 150 tepi ka 200 km.<ref name=":0" /> Siklon tropis kawangun di luhureun [[sagara]] anu lega, umumna miboga suhu permukaan cai laut anu haneut, leuwih ti 26, 5°C.<ref name=":0" /> Angin badag anu muter di deukeut puseurna miboga kecepatan leuwih ti 63 km/jam.<ref name=":0" /> Sacara téhnis, siklon tropis dihartikeun minangka sistem tekenan handap non-frontal dina skala sinoptik anu tumuwuh luhureun cai nu haneut kalawan wilayah konvéktif jeung kecepatan [[angin]] maksimum 34 knot di sabagéan wilayah anu ngurilingan puseurna, jeung lumangsungna kurang leuwih genep jam.<ref name=":0" />
 
 
== Proses Kawangunna Siklon Tropis ==
[[Gambar:Global tropical cyclone tracks-edit2.jpg|jmpl|Jalur Siklon Tropis di Dunya]]
Sakumaha ngaranna, siklon tropis tumuwuh dina cai di sabudeureun daérah [[tropis]], utamana anu miboga suhu cai sagara anu haneut. <ref name=":1">{{Cite web|url=http://meteo.bmkg.go.id/siklon/learn/02/id|title=Proses Terbentuknya Siklon Tropis|last=|first=|website=BMKG|publisher=|accessdate=11 Februari 2018}}</ref> Jumlah siklon tropis anu tumuwuh di beulahan bumi béh [[kalér]] rata-rata 57,3 kajadian dina sataun jeung di beulahan bumi béh [[kidul]] rata-rata 26,3 siklon tropis dina sataun (dumasar data dina taun [[1968]]-[[1989]]).<ref name=":1" />
 
512

éditan