Béda révisi "Siklon Tropis"

430 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
Siklon tropis bisa kawangun kalawan sarat-sarat ieu di handap:<ref name=":1" />
# suhu permukaan [[sagara]] sakurang-kurangna 26,5C tepi ka 60 méter jerona.<ref name=":1" /><ref name=":6">{{Cite news|url=http://jabar.tribunnews.com/2017/11/30/inilah-enam-faktor-penyebab-munculnya-siklon-tropis-menurut-prakirawan-bmkg|title=Inilah Enam Faktor Penyebab Munculnya Siklon Tropis Menurut Prakirawan BMKG|last=|first=|date=|work=|access-date=14 Februari 2018|via=}}</ref>
# Kaayaan [[atmosfir]] anu henteu stabil bisa nyababkeun kawangunna [[Méga Kumulonimbus|méga kumulonimbus]].<ref name=":1" /><ref name=":6" /> Ieu méga-méga mangrupa méga anu ngandung [[guludug]] sarta mangrupa pananda wilayah konvéktif kuat anu mangrupa hal penting dina kamekaran siklon tropis.<ref name=":1" /><ref name=":6" />
# Atmosfir anu kaitung lembab di ketinggian kurang leuwih 5 km.<ref name=":1" /><ref name=":6" /> Ieu ketinggian mangrupa atmofer paras tengah, lamun dina kaayaan garing henteu bisa ngadukung kana kamekaran aktivitas badai anu aya dina jero siklon.<ref name=":1" /><ref name=":6" />
# Aya dina jarak sahenteuna 500 km tina [[garis khatulistiwa]].<ref name=":1" /><ref name=":6" /> Sanajan hal ieu bisa waé kajadian tapi siklon jarang kawangun di deukeut ékuator.<ref name=":1" /><ref name=":6" />
# Gangguan atmosfir dina jarak anu deukeut ti permukaan bumi mangrupa [[angin]] anu puseurna dibarengan ku kumpulan angin.<ref name=":1" /><ref name=":6" />
# Parobahan kondisi angin kana ketinggian henteu pati gedé. Parobahan kondisi angin anu gedé bisa ngaganggu prosés kamekaran badai.<ref name=":1" /><ref name=":6" />
 
== Siklus Hirup Siklon Tropis ==
512

éditan