Buka ménu utama

Parobahan

118 bita ditambahkeun, 1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Siklon tropis dipikawanoh ku rupa-rupa istilah diantarana "''badai tropis''" atawa "''typhoon''" atawa "topan" lamun kawangunna di [[Samudra Pasifik Kulon]], "siklon" atawa "''cyclone''" lamun kawangun di sabudeureun [[India]] jeung [[Australia]], jeung "''hurricane''" lamun kawangun di [[Samudra Atlantik]]. <ref name=":0" />
 
Daerah pangwangunan siklon tropis ngawengku [[Atlantik Kulon]], [[Pasifik Wétan]], [[Pasifik Kalér]] beulah [[Kulon]], [[samudra Hindia]], [[Australia]] beulah [[kidul]], jeung [[Pasifik Kidul]].<ref name=":8" /> Kurang leuwih dua per tilu kajadian siklon tropis aya di beulahan bumi beulah [[kalér]].<ref name=":8" /> Lolobana siklon tropis 65% kawangun di daerah antara 10 derajat jeung 20 derajat tina ékuator, saeutik pisan 13% anu aya dina lintang luhureun 22 derajat U.<ref name=":8" /> Siklon tropis henteu muncul di daerah 4 derajat tina ékuator.<ref name=":8" /> Euweuhna siklon tropis di sabudeureun ékuator nembongkeun pentingna rotasi bumi atawa [[gaya Coriolis]] dina pangwangunan siklon tropis.<ref name=":8" />
Daerah pangwangunan siklon tropis ngawengku Atlantik Barat, Pasifik Timur, Pasifik Utara bagian Barat, samudera Hindia jeung Selatan
 
Autralia, jeung Pasifik Selatan. Kurang leuwih dua per tilu kajadian siklon tropis aya di beulahan bumi beulah kaler.
 
Lolobana siklon tropis 65% kawangun di daerah antara 10 derajat jeung 20 derajat tina ekuator, saeutik pisan 13% anu aya
 
dina lintang luhureun 22 derajat U. Siklon tropis henteu muncul di daerah 4 derajat tina ekuator.
 
euweuhna siklon tropis di sabudeureun ekuator nembongkeun pentingna rotasi bumi atawa gaya Coriolis dina pangwangungan
 
siklon tropis.
 
== Kecepatan Angin Maksimum ==
512

éditan