Buka ménu utama

Parobahan

885 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
# Tahap ngurangan, dina ieu tahap puseur siklon anu haneut mimiti leungit.<ref name=":7" /><ref name=":2" /> Tekenan hawa ngaronjat jeung wilayah ku kecepatan angin maksimum ngalegaan ngajauhan ti puseur siklon.<ref name=":7" /><ref name=":2" /> Ieu tahap bisa kajadian kalawan téréh pisan lamun siklon tropis ngaliwat di wilayah anu henteu ngadukung keur kamekaranana siga asup ka wilayah cai nu aya di [[garis datar]] nu aya di luhur kalawan suhu sagara anu tiis jeung asup ka daratan.<ref name=":7" /><ref name=":2" /> Tina citra satelit bisa katingali jelas yén éta wilayah konvéktif siklon tropis ngurangan jeung sabuk perawanan lalaunan ngaleungit.<ref name=":7" /><ref name=":2" />
Waktu rata-rata anu dibutuhkeun ku hiji siklon tropis keur mimiti tumuwuh tepi ka leungitna kurang leuwih tujuh poé tapi variasina bisa ti sapoé tepi ka tilu puluh poé. <ref name=":2" />
 
Distribusi bulanan ningalikeun yen lolobana siklon tropis aya dina ahir musim panas jeung awal musim gugur, sanajan siklon tropis bisa kajadian dina bulan naon waé di [[Pasifik Utara]] beulah [[kulon]].<ref name=":8" /> Waktu hirup siklon tropis ti sababaraha jam nepi ka 2 minggu kalawan rata-rata 6 [[poé]] ti mimiti badai tepi ka asup ka daratan atawa belok ka daerah subtropis.<ref name=":8" /> Gaya gésékan ngahambat gerak [[hawa]] nepi ka angin ngaleutikan.<ref name=":8" /> Sedengkeun éta, gaya gradien tekenan henteu dipangaruhan ku gésékan lantaran henteu gumantung kana gerak hawa.<ref name=":8" /> Gaya coriolis dipangaruhan ku gaya gésékan jeung jadi leutik lantaran angin ngaleutikan.<ref name=":8" /> Akibatna, kasaimbangan géostropik henteu jadi nepi ka angin motong isobar ka arah tekenan handap jeung sistem angin jadi museur (konvergen).<ref name=":8" />
 
== Usum Siklon di Sabudeureun Indonesia ==
512

éditan