Buka ménu utama

Parobahan

1.011 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
# Gangguan atmosfir dina jarak anu deukeut ti permukaan bumi mangrupa [[angin]] anu puseurna dibarengan ku kumpulan angin.<ref name=":7" /><ref name=":1" /><ref name=":6" />
# Parobahan kondisi angin kana ketinggian henteu pati gedé. Parobahan kondisi angin anu gedé bisa ngaganggu prosés kamekaran badai.<ref name=":7" /><ref name=":1" /><ref name=":6" />
# Paraméter cariolis kudu leuwih gedé tina niléy minimum anu aya di sabudeureun [[Garis datar|garis lintang]] kurang leuwih 5° di beulah [[kalér]] jeung kidul.<ref name=":8" /> Lamun [[Gaya cariolis|gaya cariolisna]] kurang maka siklon tropis moal kawangun. <ref name=":8" /> Di tempat anu garis lintangna leuwih luhur sanajan aya gaya cariolis anu cukup gedé, tapi siklon tropis jarang aya lantaran lautna leuwih [[tiis]].<ref name=":8" />
# Gésér [[angin]] vértikal anu aya dina [[arus troposferik]] nu kandel kawilang leutik pisan.<ref name=":8" /> Gésér troposférik anu répréséntatif nyaéta gésér angin anu diukur dina ketinggian 950 hPa jeung 200 hPa.<ref name=":8" /> Ketinggian 950 hPa dianggap minangka paras kondénsasi rata-rata di daérah oséanik tropis. <ref name=":8" />
# Aya rotasional rélatif dina lapisan handap.<ref name=":8" /> Siklon tropis mikabutuh kontribusi [[saab]] sacara tuluy tumuluy keur méré bekel énergi anu aya dina konvergénsi hawa.<ref name=":8" />
Jadi bisa ditarik gurat badagna yén fase pangwangunan siklon tropis téh ngaliwatan tilu tahap nyaéta:
# déprési tropis, wangun siklon can miboga [[panon]] jeung henteu ''berpilin'' kalawan kecepatan angin 62 km/jam. <ref name=":10" />
512

éditan