Béda révisi "Gizi"

19 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
mTidak ada ringkasan suntingan
{{gabung|Nutrisi}}
[[Gambar:Cara, Jadwal dan Menu Makanan Diet Mayo yang Baik dan Benar.png|jmpl|Salasahiji conto menu sehat]]
'''Gizi''' nya éta asal kecap tina basa Arab “[[Al Gizzai]]” anu hartina kadaharan jeung mangpaatna pikeun kaséhatan. <ref name=":0">{{Cite book|title=Apakah Gizi itu?|last=Riana|first=Deny|publisher=Quadra|year=November 2010|isbn=978-979-054-236-5|location=Bogor|pages=}}</ref> Al Gizzai ogé bisa dihartikeun salaku saripati kadaharan anu loba mangpaatna pikeun kaséhatan.<ref name=":0" /> Di Indonésia istilah “gizi” atawa “élmu gizi” dipikawanoh taun 1952-1955 minangka tarjamahan tina basa Inggris nya éta ''[[nutrition]].'' <ref name=":1">{{Cite book|title=Gizi dan Kesehatan|last=Yuniastuti|first=Ari|publisher=Graha Ilmu|year=2008|isbn=978-979-756-303-5|location=Yogyakarta|pages=}}</ref> Numutkeun [[WHO]] élmu gizi minangka élmu anu ngabahas pasualan prosés dina organsime hirup. <ref name=":1" /> Éta prosés ngawengku cara ngolah zat padet jeung cair tina kadaharan (prosés ''pencernaan'', [[transport|''transport'']], jeung [[éksrési|''éksrési'']]) anu diperlukeun pikeun kahirupan, pikeun tumuwuh, pikeun organ awak tur ngahasilkeun énérgi. <ref name=":1" /> Gizi ogé mangrupa prosés organisme anu ngagunakeun kadaharan anu dikonsumsi sacara normal ngaliwatan prosés ''pencernaan, absorpsi, transportasi'', ''penyimpanan,''  ''metabolisme,'' jeung ngaluarkeun zat-zat anu teu digunakeun pikeun lumangsungna kahirupan, tumuwuh, jeung pungsi normal tina organ-organ, sarta ngahasilkeun énérgi. <ref>{{Cite book|title=Gizi dan Kesehatan Anak Prasekolah|last=Yulianti|first=Yeni|publisher=Rosda|year=2015|isbn=978-979-692-697-8|location=Bandung|pages=}}</ref>