Béda révisi "Bekam"

32 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Nyirian kalimah nu can make rujukan
(Nyirian kalimah nu can make rujukan)
 
== Sajarah jeung Kamekaran Bekam ==
Bekam mimiti dipikawanoh kurang lewih 4000 taun saméméh maséhi, nya éta di Karajaan Suméria, tuluy sumebar nepi ka Nagri Babylon, Mesir  Kuno, Saba, jeung Persia. <ref name=":2">{{Cite book|title=Kemapuhan Bekam : Pencegahan dan Penyembuhan Penyakit Ala Rasulullah.|last=Fatahillah|first=Ahmad|publisher=Qultum Media|year=2007|isbn=979-3762-67-5|location=Jakarta|pages=}}</ref> Alat anu digunakeunna ogé basajan di antarana tanduk [[munding]], tulang [[onta]], jeung ''gading'' [[gajah]]. <ref name=":2" /> Lian ti éta, di Mesir bekam geus aya ti jaman Fir’aun Ramses II, 1200 taun saméméh maséhi. <ref name=":3">{{Cite web|url=http://reiki-malaysia.com/sejarah-bekam-al-hijamah/|title=Sejarah Bekam (Al-Hijamah) {{!}} Reiki Malaysia {{!}} Reiki Malaysia|website=reiki-malaysia.com|language=en-US|accessdate=2018-02-07}}</ref> Dina ieu jaman, kahirupan masarakatna raket jeung kagiatan dagang ka antarsélér malah nepi ka antarbangsa. <ref name=":2" /> Lalampahan anu jauh tur matak capé, ngabalukarkeun kondisi awakna teu hadé. <ref name=":2" /> Ku kituna masarakat Mesir narékahan sangkan teu nyareri awak ku cara ngaluarkaeun getih anu dianggap mangaruhan kana kasaimbangan [[metabolisme]] awakna.<ref name=":2" /> Harita ogé aya mangsa di mana loba jalma anu dibalédogan ku batu nepi ka bareuhna, laju sabada dikaluarkeun getihna loba anu cageur.{{Fact}}
 
Di Parsi, Suriah, jeung Iskandariyah,  bekam mekar babarengan jeung cara ngubaran ''fashid'', kay, bedah, ramuan hérbal, tutuwuhan-tutuwuhan laut, akar-akaran, kembang jeung [[geutah]]. <ref name=":3" /> Harita tabib ngagunakeun bekam pikeun ngubaran raja. [[Tabib]]-tabib nurunkeun élmuna ngan ka murid-muridna anu kapilih. <ref name=":3" /> Di China bekam dipikawanoh dina taun 2500 saméméh maséhi nalika jaman kakawasaan [[Dinasti Yao]]. <ref name=":3" /> Kaédah bekam ditingali dumasar titik-titik akupuntur. <ref name=":3" /> Dina abad ka-18, urang [[Eropa]] ngagunakeun [[léntah]] minangka alat bekam. <ref name=":3" />
== Jenis-jenis bekam ==
Bekam dibagi jadi dua jenis nya eta :
* Bekam ''Kering'' : Prosés bekam kering carana nyedot bagéan luar kulit tur ngurut bagéan-bagéan di sakurilingna bari teu ngaluarkeun getih kotor. <ref name=":4">{{Cite news|url=http://www.easetofit.com/terapi/bekam/read/2016/11/25/2-jenis-bekam-dan-manfaatnya|title=2 jenis bekam dan manfaatnya|last=easetofit.com|newspaper=EasetoFit|language=en|access-date=2018-02-07}}</ref> Gunana pikeun ngubaran kasakit anu sipatna dadakan kayaning nyeri urat-urat tonggong alatan [[rheumatik]] atawa panyakit séjénna.{{Fact}}
* Bekam ''Basah'' : Prosés nu dilakonan sabada prosés bekam ''kering'', tuluy kulit ditojos ngagunakeun jarum anu geus ''stéril''. <ref name=":4" /> Tuluy di sakurilingna disedot ngagunakeun alat [[cupping]] jeung [[hand pump]] pikeun ngaluarkeun getih. <ref name=":4" /> Lilana nya éta 3 nepi ka 9 menit, gumantung kasakitna.<ref name=":4" />
 
* Bekam ''Luncur'' : Ku cara ngakop bagéan awak nu tangtu tuluy diarahkeun ka bagéan awak nu lian. <ref name=":7">http://www.komunitiruqyahsyariyyahsingapura.com/uploads/9/1/1/3/9113333/bekam_perubatan_menurut_sunnah_nabi.pdf</ref> Ieu téhnik bisa digunakeun keur ''pemanasan'' pasén, gunana pikeun ngalancarkeun perédaran getih tur nyéhatkeun kana kulit. <ref name=":7" />
 
* Bekam ''Tarik.''{{Fact}}
 
== Titik-titik bekam ==
Sababaraha panalungtikan anu kungsi dilakonan nyaritakeun yén trapi bekam taya patalina jeung getih kotor anu numutkeun masarakat non-medis dikaluarkeun nalika lumangsungna prosés bekam.<ref name=":6">{{Cite web|url=https://manfaat.co.id/manfaat-terapi-bekam|title=Manfaat Terapi Bekam Bagi Tubuh|last=|first=|website=|publisher=|accessdate=}}</ref> Ieu hal dilantarankeun pungsi [[detoksifikasi]] (ngaluarkeun racun) sabenerna geus dilakukeun ku organ ginjal jeung haté. <ref name=":6" /> Hiji panaluntikan anu kungsi dilakukeun pikeun ngabuktikeun mangpaat bekam nya éta nyobaan terapi bekam ka 60 jalma gendut sacara rutin.<ref name=":6" /> Hasil anu kabukti nya éta bekam bisa nurunkeun tekanan getih tur kadar [[kolesterol]] goréng di jero awak, sarta ningkatkeun kadar [[kolesterol]] hadé.<ref name=":6" />
* Mangpaat numutkeun dunya non-medis
Dina segi mangpaat, masarakat non-medis boga anggepan yén ''bekam basah'' minangka hiji cara ngaluarkeun toksin dina getih.{{Fact}} Hartina ngaluarkeun [[getih]] tina jero awak.<ref name=":6" /> Sedengkeun ''bekam kering'' mangpaatna saukur ngaluarkeun gas boh ''uap'' nu biasana pikeun ngubaran [[asup angin]]. <ref name=":6" />
* Mangpaat nu lianna
Bisa ngubaran kasakit migrain, stroke, darah tinggi, [[vertigo]], jeung nyeri huntu. <ref name=":6" /> Sedeng pikeun jantung bisa jadi cara ngalancarkeun fungsi [[jantung]] anu mangrupa organ nu mompa getih. <ref name=":6" /> Lian ti éta bekam bisa méré stimulus aliran perédaran getih dina handapeun kuit, nepi ka bisa ngaronjatkeun nutrisi tina kulit kana buuk. <ref name=":8">{{Cite web|url=http://www.apelgreen.com/manfaat-terapi-bekam/|title=Mari Kita "Kenali" Apa Saja Manfaat Terapi Bekam|website=www.apelgreen.com|language=id-ID|accessdate=2018-02-10}}</ref> Métode ''pengisapan'' luhureun permukaan kulit ogé bisa ngaronjatkeun [[metabolisme]] dina kulit. <ref name=":8" />