Béda révisi "Béntang laut"

8 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Nyirian kalimah nu can make rujukan
(Nyirian kalimah nu can make rujukan)
== Klasifikasi Béntang Laut ==
Klasifikasi béntang laut dibagi jadi tujuh ordo, di antarana
# ''[[Forcipulatida]]'' : Ordo tina ''Forcipulatida'' anu kasohor nya éta famili ''Asteridae'', anu biasa disebut ''[[common starfish]]''. <ref name=":2" /> Jenis anu panglobana di laut, warnana konéng, coklat, jeung bungur. <ref name=":2" /> Leungeunna lima anu di unggal tungtungna méncos. <ref name=":2" /> Lian ti éta, mibanda ogé organ ''[[pedicellaria]]'' anu mangrupa katup nu dikurilingan ku cucuk, gunana pikeun narima rangsangan, réspon spontan, ogé organ pencernaan. <ref name=":2" /> Conto spésiésna nya éta ''[[Asterias rubens]]'' panjangna 10 – 30 cm.{{Fact}}
# ''[[Brisingida]]'' : Ordo anu mibanda 6 nepi ka 18 leungeun, panjangna 30 cm. <ref name=":2" /> Warnana orén, konéng, jeung beureum. <ref name=":2" /> Kaki tabungna aya réwuan, éta pisan anu ngabalukarkeun usikna leuwih gancang batan ordo nu séjén. <ref name=":2" /> Sumebarna di [[Karibia]] jeung [[Selandia Baru]]. <ref name=":2" /> Ieu ordo dibagi jadi dua famili nya éta famili ''[[Brisingidae]]'' jeung famili ''Freyellidae''. Conto spésiesna nya éta [[Novodinia spp|''Novodinia'' spp]]. <ref name=":2" />
# ''[[Notomyotida]]'' : Mangrupa jenis Ordo spésiés pangleutikna, ngan 75 spésiés tina 8 genus. <ref name=":2" /> Hirup di laut nu pangjerona tur miboga leungeun anu kacida ''fleksibel''. <ref name=":2" /> Sumebarna di Amerika, Oregon, Texas, Perancis jeung Jerman. <ref name=":2" /> Jenis ieu spesies anu réa kapanggih nya éta spésiés tina genus [[Benthopecten]]. <ref name=":2" />