Béda révisi "Isra Mi'raj"

43 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Nyirian kalimah nu can make rujukan
(Nyirian kalimah nu can make rujukan)
 
'''Isra Mi'raj''' nya éta dua lalampahan anu béda tapi lumangsungna dina sapeuting, dina taun 621 M. <ref name=":0">http://irfanhelmy.staff.iainsalatiga.ac.id/wp-content/uploads/sites/15/2015/05/Isra-Miraj-dan-Makna-Fundamental-Shalat.pdf</ref> [[Isra]] nya éta lalampahan [[Nabi Muhammad SAW]] dina hiji peuting ku kersaning kakawasaan Allah SWT, ti [[Masjidil Haram]] ka [[Masjidil Aqsha]].{{Fact}} Isra ogé mangrupa wisata bumi atawa ''[[rihlah ardliyah]].'' <ref name=":0" /> Hartina, lalampahan anu lumangsung anatara dua tempat anu duanana aya di bumi. <ref name=":0" /> Sedengkeun [[Mi’raj]] nya éta lalampahan Nabi Muhammad SAW ti Masjidil Aqsha ka tujuh lapisan langit, laju balik deui ka Masjidil Aqsha dina peuting anu sarua. <ref name=":0" /> Mi’raj ogé mangrupa wisata langit atawa ''[[rihlah samawiyah]]'', sabab nalika mi’raj Nabi Muhammad SAW naék ka langit katut tujuh lapisna. <ref name=":0" />
 
Dina literatur ''[[sirah nabawiyah]]'', Isra Mi’raj anu dialaman ku Nabi Muhammad SAW aya dina taun ka sapuluh kanabianna. <ref name=":0" /> Tepatna dina peuting ka dua puluh tujuh [[bulan Rajab]]. <ref name=":0" /> Isra Mi’raj dilakonan ku Nabi Muhammad SAW sabada sapuluh taun ngajalankeun pancénna nya éta jadi Rasul anu nyebarkeun [[agama tauhid]]. <ref name=":0" /> Dina sapuluh taun éta ogé rupaning kajadian mapaésan lalampahan Nabi Muhammad SAW dina ngajalankeun [[dakwah]]. <ref name=":0" /> Tina kajadian anu matak ngabagjakeun saperti jalma di sabudeureunna anu asup [[Islam]], nepi ka kajadian anu matak sedih. <ref name=":0" /> Tilar dunyana [[Khadijah]], istri Nabi Muhammad SAW jeung [[Abu Thalib]], Emangna Nabi Muhammad SAW mangrupa salasahiji hal anu matak sedih pisan keur Nabi Muhammad SAW, disebut ogé taun ''[[Amul huzni|<nowiki/>'amul huzni]]'' atawa taun kasedihan. <ref>{{Cite news|url=http://khazanah.republika.co.id/berita/dunia-islam/islam-nusantara/17/12/01/p08kef396-isramiraj-cara-allah-hibur-rasulullah-di-tahun-kesedihan|title=Isra-Miraj, Cara Allah Hibur Rasulullah di Tahun Kesedihan {{!}} Republika Online|newspaper=Republika Online|access-date=2018-02-13}}</ref>
 
=== Mi'raj ===
Sabada Isra, Rasulullah lalampahanna ka tujuh langit. <ref name=":1" /> Ieu lalampahan pikeun nyumponan pancén spiritualna lawung jeung Gusti Nu Maha Suci.<ref name=":1" /> Di Langit kahiji Rasul lawung jeung [[Nabi Adam AS]].{{Fact}} Di langit kadua lawung jeung [[Nabi Isa A.S]] ogé [[Nabi Yahya]].<ref name=":1" /> Di Langit katilu lawung jeung [[Nabi Yusuf A.S]].<ref name=":1" /> Di Langit kaopat lawung jeung [[Nabi Idris A.S]].<ref name=":1" /> Di Langit kalima lawung jeung Nabi [[Harun A.S]].<ref name=":1" /> Di Langit kagenep lawung jeung Nabi Musa A.S.<ref name=":1" /> Pamungkas di Langit Katujuh lawung jeung Nabi Ibrahim A.S. <ref name=":1" /> Di dinya Nabi Ibrahim nyarita “Béwarakeun yén sawarga kalintang éndahna, cai jeung tutuwuhan surgawi nya éta ''subhanallah walhamdulillah walailahaillallah wallahuakbar.'' Paréntahkeun umat anjeun sangkan loba melak pepelakan sawarga, nya éta dzikir ''la haula wala quwwata illa billah.''”<ref name=":1" /> Satuluyna lalampahan Rasulullah tepi di ''Sidratul Muntaha.''<ref name=":1" /> Gambaranna, di ditu aya tangkal anu sakitu gedéna.<ref name=":1" /> Di handapna aya cai ngamalir nu kacida weningna, teu bau jeung taya rasaan. <ref name=":1" />Aya walungan tina cai susu ogé madu.<ref name=":1" /> Dipapaésan ku [[permata zamrud]].<ref name=":1" /> Tangtuna kaéndahan anu saenyana mah teu bisa digambarkeun ku ungkara, bakal leuwih éndah ti éta.<ref name=":1" /> Di [[Sidratul Muntaha]], Rasul lawung jeung Allah SWT.<ref name=":1" /> Satuluyna Allah SWT, maréntah umatna shalat 50 waktu dina sapoé sapeuting.<ref name=":1" /> Rasulullah turun ka langit kagenep, ku Nabi Musa Rasulullah dititah ménta dikurangan  waktuna.<ref name=":1" /> Terus wé kitu nepi ka 5 waktu.<ref name=":1" /> Isra Mi’raj pisan anu jadi cikal bakalna paréntah shalat.<ref name=":1" /> Rasulullah turun deui ka bumi, harita balébat ogé can aya.<ref name=":1" />Isukna, Rasul nyaritakeun mukjizat anu geus karandapan ku dirina.<ref name=":1" /> Tapi loba nu teu percaya, malah loba anu nyebut yén Rasul owah, tukang sihir, jrrd. <ref name=":1" /> Jalma pertama anu percaya nya éta Abu Bakar nepi ka meunang gelar Ash-Shiddiq. <ref name=":1" />
 
== Golongan manusa nu kasampak ku Rasulullah ==
* Jalma anu sok ghibah ; Rasul ningali éta golongan nyakar sakabéh awakna ku kukuna sorangan anu panjang jeung tina tambaga.<ref name=":2" />
* Provokator ; Rasul ningali éta jalma jadi sapi anu nyoba kaluar tina liang anu sakitu leutikna tapi hésé. <ref name=":2" />
''Wallahu a’lam''<nowiki>.{{</nowiki>
 
== Kaistimewaan Rasulullah ==
 
=== Toléransi ===
Sikep toléransi nu aya dina diri Rasulullah kalintang kuatna.{{Fact}} Sabada hijrah ka Madinah, Rasulullah ningali ayana pluralitas. <ref name=":5" /> Teu ngan wungkul dina étnis, tapi ogé dina agama. <ref name=":5" /> Ningali kaayaan kitu, Rasulullah inisiatf pikeun ngawangun kerja sama anu satuluyna ngalahirkeun piagam madinah. <ref name=":5" />
 
=== Sabar ===