Béda révisi "Uwais Al-Qorni"

16 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Nyirian kalimah nu euweuh rujukan
m
(Nyirian kalimah nu euweuh rujukan)
 
'''Uwais Al-Qorni''' nya éta pamuda ti [[Yaman]], cicing bareng jeung indungna anu geus kolot, lumpuh, jeung lolong. <ref name=":0">{{Cite news|url=https://www.islampos.com/kisah-uwais-al-qarni-yang-menggendong-ibunya-naik-haji-33383/|title=Kisah Uwais Al Qarni yang Menggendong Ibunya Naik Haji|date=2017-06-21|newspaper=Islampos|language=id-ID|access-date=2018-02-15}}</ref> Bapana mah geus lila tilar dunya jeung teu boga baraya. <ref name=":0" /> Matana biru, dadana sembada, kasep, jeung kulitna semu beureum.<ref name=":1" /> Tapi kaserang panyakit ''sopak''. <ref name=":1">{{Cite news|url=http://www.anaksaleh.com/kisah-islami/cerita-sahabat/54-kisah-uwais-al-qarni-sang-penghuni-langit.html|title=Kisah Uwais al-Qarni, Sang Penghuni Langit|last=Administrator|language=en-US|access-date=2018-02-15}}</ref> Budak yatim anu hirupna sangsara pisan tur teu dipalire ku jalma-jalma sabudeureunna. <ref name=":1" /> Remenna mah dihina jeung dituduh maling. <ref name=":1" /> Manéhna katelah budak anu taat kana agama, rajin maca [[Al-Qur’an]] jeung nyaah pisan ka indungna. <ref name=":2">{{Cite news|url=https://islampedia.id/uwais-al-qarni-pemuda-berbakti-kepada-orang-tuanya-85134289024f|title=Uwais Al Qarni, Pemuda Berbakti Kepada Orang Tuanya|date=2017-01-27|newspaper=Islampedia|access-date=2018-02-15}}</ref> Indungna dirawatan kalayan pinuh ku kaasih jeung kadeudeuh, sagala kahayang indungna ku manéhna diusahakeun sangkan kacumponan.<ref name=":2" /> Ngan aya hiji kahayang indungna anu rada hésé dicumponan.<ref name=":2" /> Harita Indungna hayangeun pisan [[ibadah haji]].<ref name=":2" /> Manéhna mikir kumaha carana sangkan sanajan dina kaayaan anu sangsara tapi bisa mawa indungna ka Mekah. <ref name=":2" /> Hiji mangsa manéhna dibéré anak sapi ku dununganna, lantaran gawéna salaku tukang ngangon kapaké pisan.<ref name=":2" /> Nyieun kandangna téh di luhur pasir.<ref name=":2" /> Unggal poé éta anak sapi diais, diajak naék turun pasir.{{Fact}} Ningali kalakuanna kitu, loba pisan anu nyebutkeun manéhna owah.<ref name=":2" /> Tapi teu ieuh dipaliré. <ref name=":2" /> Éta anak sapi tuluy wé diurus ku manéhna, diaais bari diajak ulin nepi ka gedéna.<ref name=":2" /> Tangtuna, mingkin gedé anak sapi, mingkin gedé ogé tanaga anu dibutuhkeun ku manéhna keur ngais.{{Fact}} Ku lantaran geus jadi kabiasaan, cape ogé teu dirasa.<ref name=":2" /> Tepi ka usum Haji, anak sapi Uwais beuratna geus sakintal, awak manéhna ogé jadi mingkin kuat.<ref name=":2" /> Teu sangka, geuning maksudna kitu téh minangka latihan sangkan bisa ngais indungna ka Mekah.<ref name=":2" /> Enya wé kabuktian, manéhna mampuh ngais indungna ti Yaman ka Mekah.<ref name=":2" /> Manéhna ihlas ngalakonan sagala hal asal indungna bagja.<ref name=":2" /> Kalayan tegep manéhna [[tawaf]] bari ngais indungna.<ref name=":2" /> Sabada réngsé ibadah haji, kalayan Asih ti Nu Maha Suci jeung dunga ti indungna, awakna cageur tina kasakit sopak. <ref name=":2" /> Ngan kari aya tanda bodas buleud dina dampal leungeunna.<ref name=":2" /> Anu satuluyna éta tanda téh jadi pituduh keur [[Umar bin Khathab]] jeung [[Ali bin Abi Thalib]].<ref name=":2" />
 
== Uwais Al-Qorni ka Madinah ==