Béda révisi "Gizi"

16 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Nyirian kalimah nu euweuh rujukan
m
(Nyirian kalimah nu euweuh rujukan)
== Fungsi Zat Gizi ==
Zat gizi miboga fpungsi anu spésifik. Unggal zat gizi pungsina téh rupa-rupa. Di antarana :
* Zat gizi minangka sumber energi ; Salaku sumber énérgi zat gizi miboga mangpaat pikeun ngusikeun awak jeung prosés metabolisme dina awak.{{Fact}} Zat gizi anu kaasup kana zat anu pungsina jadi sumber énérgi nyaéta karbohidrat, lemak, jeung protéin. <ref name=":0" />
* Zat gizi pikeun mertahankeun jaringan awak ; Zat gizi mibanda pungsi pikeun nyipta tur ngaganti sél-sél dina jaringan awak manusa. <ref name=":0" /> Anu kaasup kana ieu zat nya éta protein, lemak, mineral, jeung vitamin. <ref name=":0" />
* Zat gizi salaku pangatur proses metabolisme ; Prosés metabolisme dina awak perlu diatur sangkan saimbang. <ref name=":0" /> Ku kituna dibutuhkeun zat gizi pikeun ngaturna di antarana mineral, vitamin, jeung protéin. <ref name=":0" />
 
== Sumber Zat Gizi ==
Dumasar sumberna zat gizi dibagi jadi dua, [[nabati]] jeung [[hewani]].{{Fact}} Sedeng dumasar jumlah anu dibutuhkeun ku awak sumber zat gizi dibagi jadi dua :
* Zat gizi makro nya éta zat gizi anu diperlukeun dina jumlah anu loba kalayan satuanna gram, contona karbohidrat, lemak, jeung protéin. <ref name=":0" />
* Zat gizi mikro nya éta zat gizi anu diperlukeun dina jumlah anu saeutik tapi aya dina kadaharan, contona mineral jeung vitamin. <ref name=":0" />