Béda révisi "Zébra"

72 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Nyirian kalimah nu euweuh rujukan
(Nyirian kalimah nu euweuh rujukan)
 
}}
 
'''Zébra''' mangrupa sasatoan tina kulawarga [[kuda]] nu awakna belang [[hideung]] jeung [[bodas]]<ref>{{id}} [http://a-z-animals.com/animals/zebra/ Zebra]</ref>. Habitat sato ieu sumebar di [[Afrika Kidul]], [[Afrika Kulon]], jeung [[Afrika Wétan]].{{fact}} Aya tilu jenis zébra nyaéta [[zébra gunung]], [[zébra darat]], jeung [[zébra primitif]].{{fact}}
 
Belang-belang dina awak zébra bisa mantuan sistem katahanan zebra kana prédator.{{fact}} Belang zébra bisa ngabingungkeun prédator.{{fact}} Zebra boga warna ''disruotil'' saperti [[bangkong]] [[tangkal]] jeung [[oray]] belang.{{fact}} Zebra bikang ngalahirkeun hiji anak, nu ampir langsung bisa nangtung jeung lumpat kira-kira 1 jam saengges dilahirkeun.{{fact}}
 
Zébra mangrupa [[sato]] nu asalna masih sakulawarga jeung [[kuda]] nyaéta famili [[kuda]], jadi zébra ogé katelah '''kuda zebra'''.{{fact}} Ciri husus ieu sato aya dina kelir awakna anu has nyaéta pola [[belang]] [[hideung]] jeung [[bodas]].<ref name=":hiji">[http://www.satwa.net/827/zebra-kuda-belang-hitam-putih.html Zebra, Kuda belang]</ref> Pola belang nu aya dina awak kuda zebra boga fungsi pikeun mantuan sistim kaamanan kuda zebra ngalawan [[prédator]].<ref name=":hiji" /> Pola belang dina awak kuda zebra bisa matak ngalieurkeun prédator.<ref name=":hiji" /> Zebra mibanda "warna disruptif" siga sababaraha [[spésiés]] [[bangkong]] [[tangkal]] jeung [[oray welang]].<ref name=":hiji" /> Pola belang anu aya dina awak Kuda zebra ieu ngarecah kontur, antukna nyamarkeun bentuk asli tina zebra.{{fact}} Jeung lamun zebra téh gerak, mangka pola bakal leuwih matak ngalieurkeun deui jeung deui.<ref name=":hiji" />
 
== Ukuran ==
 
==Habitat==
Zébra mangrupa [[sato]] [[hérbivora]] atawa tukang ngadahar [[tutuwuhan]] anu aktif néangan dahareun [[beurang]], atawa sok katelah sato diurnal.{{fact}} Dahareun utama kuda belang ieu nyaéta [[jukut|jujukutan]].<ref name=:hiji /> Tapi kadang sato ieu ogé dahar [[daun|dangdaunan]], semak, ranting, sarta [[kulit]] [[kai]].<ref name=:hiji /> Biasana kuda zébra bisa kapanggih di lingkungan [[padang jukut]]<ref name=:hiji />. Ampir unggal [[sabana]] di [[Afrika]] boh padang jukut terbuka nu euweuh tatangkalan atawa padang jukut di tepi leuweung, bakal kapanggih spésiés zébra ieu.<ref name=:hiji />
 
==Jinis==