Buka ménu utama

Parobahan

352 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Hélsinki nyaéta ibukota nagara Finlandia anu aya di bagéan beulah kidul sarta mangrupa kota panggedéna nu aya di Finlandia.<ref name=":0">{{Cite web|url=http://www.indotravelers.com/ln/artikel/helsinki.html|title=Helsinki Kota dengan Sejarah Rusia|last=Aswin|first=Dylla|website=Indotravelers|publisher=|accessdate=28 Februari 2018}}</ref> Dina sajarahna, Finlandia kungsi dijajah ku Uni Soviet di mana dina mangsa harita ibukota Finlandia dipindahkeun ti Turku ka Hélsinki.<ref name=":0" /> Sésa-sésa titinggal kependudukan Uni Soviet masih katingali di ieu kota, di mana loba wangunan sajarah anu ngagunakeun wangun desain jeung arsitéktur anu mirip jeung wangunan di Rusia.<ref name=":0" /> Di jaman ayeuna, Hélsinki mangrupa kota métropolitan kalawan sistem transportasi jero kota anu katata kalawan hadé, sarta fasilitas nu ngadukung transportasi modéren anu nyambungkeun Hélsinki jeung kota-kota lainna sarta jeung nagara lain boh ngaliwatan jalur darat, laut, jeung udara.<ref name=":0" />
 
Kondisi cuaca di Hélsinki henteu saékstrim jeung kota-kota di bagéan beulah kalér atawa nagara Skandinavia lainna lantaran lokasi jeung pangaruh laut Baltik anu ngabalukarkeun hawa waktu usum panas henteu tarik teuing jeung usum tiis henteu handap teuing.<ref name=":0" /> Tapi Hélsinki masih ngalaman peuting anu kacida lilana waktu usum tiis jeung siang anu panjang waktu usum panas.<ref name=":0" /> Sakumaha nagara-nagara di Eropa beulah kalér, waktu usum panas, sabagéan gedé wargana usaha satékah polah ngamangpaatkeun cahya panonpoé saloba-lobana keur moé atawa ngalakukeun kagiatan sapopoé di luar ruangan saperti taman kota jeung tempat umum lainna.<ref name=":0" /> Di taman kota, warga lokal bakal ngumpul bari balakécrakan botram, panggih jeung babaturanana sarta kulawargana.<ref name=":0" /> Dina usum panas di ieu taman kota bakal loba anu ngajual kadaharan jeung és krim sarta seniman jalanan anu mintonkeun kaahlian maranéhanana keur para pangunjung sacara haratis.<ref name=":0" />
512

éditan