Buka ménu utama

Parobahan

869 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
Tempat anu ngirut jeung jadi puseur kagiatan masarakat lokal jeung wisatawan nyaéta Market Square. Ieu tempat aya di sisi laut anu jadi palabuan rupa-rupa kapal cai anu gedé jeung anu leutik. Ieu pasar mangrupa salah sahij pasar terbuka anu kasohor di Eropa Utara. Di dieu, pangunjung bisa balanja souvenir, pakéan, kembang, buah, jeung barang kabutuhan lainna. Tukang dagang kadahareun di ieu pasar jualan dina ténda-ténda kalawan harga anu kawilang murah dibandingkeun jeung tempat lainna di Hélsinki. Maranéhna ogé nawarkeun rupa-rupa kadaharan saperti Salmon, baso, cemilan, jeung kadaharan Asia. Henteu jauh ti Market Square, aya jajaran toko anu ngajual barang-barang mérek internasional sanajan barang anu ditawarkeun henteu pati loba jeung lengkep siga di Eropa Barat.
 
Hélsinki mangrupa kota anu beunghar ku sajarah jeung bdaya, lantaran di ieu kota loba museum anu méré informasi-informasi jeung neundeun titinggal sajarah jeung budaya di ieu nagara. Museum anu kasohor jeung ngirut keur para wisatawan nyaéta Museum Nasional Finlandia, Museum Seni Kontempori Kiasma, Museum Gallen Kallela anu mangrupa palukis kasohor di Finlandia jeung museum Seni Nasional Finlandia Ateneum. Salian ti wangunan anu jadi puseur atraksi di Hélsinki lantaran desain arsitéktur jeung kagunaanana keur Central Railway Station, Universitas Hélsinki, Stadion Olimpiade Hélsinki, Suomenllinna di mana aya Swedish Castle, Senate Square jeung garéja kalawan wangun anu unik nyaéta Garéja Katedral Hélsinki jeung Rock Church, di mana desain interior ieu gereja diwangun ku batu anu teuas jeung nyababkeun cahya anu alus ka bagéan jero garéja.
 
== Rujukan ==
512

éditan