Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran, 1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Hafen-helsinki-rr.jpg|jmpl|Southern Harbour di Helsinki Finlandia]]
'''Hélsinki''' nyaéta ibukota nagara [[Finlandia]] anu aya di bagéan beulah kidul sarta mangrupa kota panggedéna nu aya di [[Finlandia]].<ref name=":0">{{Cite web|url=http://www.indotravelers.com/ln/artikel/helsinki.html|title=Helsinki Kota dengan Sejarah Rusia|last=Aswin|first=Dylla|website=Indotravelers|publisher=|accessdate=28 Februari 2018}}</ref> Dina sajarahna, Finlandia kungsi dijajah ku [[Uni Soviét]] di mana dina mangsa harita ibukota Finlandia dipindahkeun ti Turku ka Hélsinki.<ref name=":0" /> Sésa-sésa titinggal kependudukan Uni Soviet masih katingali di ieu kota, di mana loba wangunan sajarah anu ngagunakeun wangun desain jeung arsitéktur anu mirip jeung wangunan di [[Rusia]].<ref name=":0" /> Di jaman ayeuna, Hélsinki mangrupa kota métropolitan kalawan sistem transportasi jero kota anu katata kalawan hadé, sarta fasilitas nu ngadukung transportasi modéren anu nyambungkeun Hélsinki jeung kota-kota lainna sarta jeung nagara lain boh ngaliwatan jalur darat, laut, jeung udara.<ref name=":0" />
 
512

éditan