Buka ménu utama

Parobahan

18 bita ditambahkeun, 1 tahun yang lalu
'''Hélsinki''' nyaéta ibukota nagara [[Finlandia]] anu aya di beh kidul sarta mangrupa kota panggedéna nu aya di [[Finlandia]].<ref name=":0">{{Cite web|url=http://www.indotravelers.com/ln/artikel/helsinki.html|title=Helsinki Kota dengan Sejarah Rusia|last=Aswin|first=Dylla|website=Indotravelers|publisher=|accessdate=28 Februari 2018}}</ref> Daerah [[:id:Helsinki_Raya|Helsinki Raya]] (''Greater Helsinki'') ngawengku leuwih loba kota-kota di sabudeureunana jeung miboga 1,4 juta masarakat, ngajadikeun munisipalitas masarakat anu panglobana jeung kawasana urban anu panggedéna di Finlandia.<ref name="pxweb2.stat.fi">{{cite web|url=http://pxweb2.stat.fi/dialog/varval.asp?ma=158_vaerak_tau_342_fi&ti=Taajamat+v%E4kiluvun+ja+v%E4est%F6ntiheyden+mukaan+31%2E12%2E2013&path=%2E%2E%2FDatabase%2FStatFin%2Fvrm%2Fvaerak%2F&xu=&yp=&lang=3&multilang=fi|title=Taulukko: Taajamat väkiluvun ja väestöntiheyden mukaan 31.12.2013|last=|first=|website=|publisher=|accessdate=5 Maret 2018|date=31 December 2013}}</ref>
 
Hélsinki mangrupa puseur bisnis, keuangan, modeu, média, budaya di Finlandia kalawan jajaran museum, galeri, jeung tempat minton. Kurang leuwih pausahaan luar negeri anu aya di Finlandia tempatna di ieu kota.<ref name="regionbrief">{{cite web|url=http://www.helsinkiregion.com/helsinki_region_in_brief/|title=Helsinki Region Marketing Ltd&nbsp;— Helsinki Region in Brief|last=|first=|website=|publisher=Web.archive.org|archiveurl=https://web.archive.org/web/20071202040416/http://www.helsinkiregion.com/helsinki_region_in_brief/|archivedate=2 December 2007|titleaccessdate=Helsinki6 RegionMaret Marketing Ltd&nbsp;— Helsinki Region in Brief|publisher=Web.archive.org2018|date=2 December 2007|accessdate=17 February 2014}}</ref> Munisipalitas pangdeukeutna di Vantaa nyaéta lokasi Bandar Udara Hélsinki anu miboga jadwal di sababaraha kota di Eropa jeung Asia. Hélsinki miboga warga asing anu panggedéna di Finlandia boh dina jumlah anu nyata boh ditingali tina présentasena. Maranéhanana diwengku ku 130 kawarganagaraan kalawan mayoritas ti Rusia, Estonia, jeung Swedia. Dina taun 2006, Hélsinki diperhatikeun ku sakuliah dunya lantaran Finlandia nyekel jabatan Presiden Uni Eropa ti bulan Juli tepi ka Désémber 2006.
 
Ieu kota meunang jujuluk minangka kota anu pangjujurna di dunya.<ref name=":1">{{Cite web|url=http://sidomi.com/221281/helsinki-ibu-kota-finlandia-ini-berpredikat-kota-paling-jujur-di-dunia/|title=Helsinki, Ibu Kota Finlandia Ini Berpredikat Kota Paling Jujur di Dunia|last=Azis|first=Ibnu|website=Sidomi|publisher=|accessdate=5 Maret 2018}}</ref> Lamun aya 12 dompét anu murag atawa leungit di ieu kota, 11 dompét pasti bakal balik deui ka nu bogana.<ref name=":1" />
512

éditan