Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran ,  1 tahun yang lalu
m
==Distrik administratif==
{{Main|Daptar distrik di Seoul}}
[[File:Flag of Seoul (1946 - 19961946–1996).svg|thumb|right|[[Bandéra]] Seoul (1947–1996)]]
[[File:01-00-seoul-en.svg|thumb|400px|Distrik Seoul]]
Séoul kabagi jadi 25 ''[[Babagian administratif Koréa Kidul#Gu (Distrik)|gu]]'' (구; {{linktext|區}}) (distrik).<ref name="Administrative Districts"/> ''Gu'' béda-béda legana (ti 10 tepi ka 47&nbsp;km<sup>2</sup>) katut populasina (ti leuwih saeutik ti 140,000 tepikeun ka 630,000). Songpa boga jumlah warga nu panglobana, sedengkeun Séocho mah wewengkonna panglegana. Pamaréntahan unggal gu nyekel loba fungsi nu dicekel ogé ku pamaréntahan kota di yurisdiksi lianna. Unggal ''gu'' kabagi jadi "''[[Dong (lingkungan)|dong]]''" (동; {{linktext|洞}}) atawa lingkungan. Sababaraha gu ukur boga saeutik dong sedengkeun lianna saperti Distrik Jongno mah jumlah lingkunganana kacida lobana. Gu di Séoul ngawengku 423 dong administratif (행정동).<ref name="Administrative Districts">{{cite web|url=http://english.seoul.go.kr/gtk/cg/cityhall.php?pidx=5 |title=Administrative Districts |publisher=Seoul Metropolitan Government|accessdate=2014-02-08}}</ref> ''Dong'' kabagi deui jadi 13,787 ''tong'' (통; {{linktext|統}}), nu satuluyna kabagi deui jadi 102,796 ''ban''.