Béda révisi "Riba"

3 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
{{geulis}}
[[Gambar:Malawi interest rates.JPG|jmpl|Bunga bank di Malawi, kaleuwihan anu kaasup kana riba]]
'''Riba''' dina [[basa Arab]] hartina ziyadah atawa <nowiki>''</nowiki>nambahan".<ref name=":2">{{Cite news|url=http://www.muhammadhafizh.com/pengertian-riba/|title=Pengertian Riba dan Hukum Riba yang Harus Diketahui|date=2015-05-15|newspaper=MuhammadHafizh.com|language=en-US|access-date=2018-01-28}}</ref><ref name=":1">{{Cite book|title=Harta Haram Muamalat Kontemporer|last=Tarmizi|first=Erwandi|publisher=Berkat Mulia Insani Publishing|year=Agustus 2016|isbn=9786021974209|location=|pages=329-331}}</ref><ref name=":3">{{Cite web|url=https://www.syariahbank.com/pengertian-riba-dalam-islam-dan-macam-macam-riba/|title=Pengertian Riba dalam Islam dan Macam-macam Riba|last=|first=|website=syariahbank.com|publisher=|accessdate=29 Januari 2018}}</ref><ref name=":6">{{Cite web|url=https://al-badar.net/pengertian-hukum-dan-macam-riba/|title=Pengertian, Hukum, dan Macam Riba|last=|first=|website=al-badar.net|publisher=|accessdate=2 Pebruari 2018}}</ref><ref name=":8" /> Ku lantaran éta numutkeun [[Yusuf Al-Qardawi]] sagala pinjamaninjeuman anu aya sarat tambahan dina [[muamalah]] dingaranan riba.<ref name=":1" /><ref name=":3" /><ref name=":0">{{Cite web|url=https://sekolahmuamalah.com/sejarah-riba/|title=Sejarah Riba {{!}} Sekolah Muamalah|website=sekolahmuamalah.com|language=en-US|accessdate=2018-01-28}}</ref> Numutkeun istilah, riba hartina nambahan beban ka pihak anu boga hutang (disebutna riba dayn) atawa nambahan takarantakeran waktu patukeur-tukeur 6 komoditi diantarana [[emas]], [[pérak]], [[gandumgandrung]], [[Sa'ir|sya'ir]], [[korma]], jeung [[uyah]] kalawan jenis nu sarua atawa patukeur-tukeur emas jeung pérak atawa dahareun jeung dahareun kalawan cara anu henteu tunai/ langsung (disebut riba ba'i).<ref name=":0" /><ref name=":1" /> Sedengkeun numutkeun istilah fuqaha (ahli fiqih) riba nya éta méré tambahan kana hal-hal anu husus.<ref name=":4">{{Cite web|url=https://almanhaj.or.id/4044-riba-pengertian-dan-macam-macamnya.html|title=Riba, Pengertian dan Macam-macamnya|last='Isa|first=Syaikh|website=almanhaj.or.id|publisher=|accessdate=2 Pebruari 2018}}</ref><ref name=":8">{{Cite web|url=https://rumaysho.com/2363-bentuk-jual-beli-yang-terlarang-2.html|title=Bentuk Jual Beli yang Terlarang|last=Abduh Tuasikal|first=Muhammad|website=Rumaysho.com|publisher=|accessdate=2 Pebruari 2018}}</ref> Aya sababaraha pendapat ti ahli fiiqihfiqih ngeunaan harti riba diantaranaː
# numutkeun [[Al-Mali]] harti riba nyaétanya éta akad anu aya lantaran ayana patukeur-tukeur barang atawa komoditas nu tangtu anu henteu dipikanyaho imbagna numutkeun syara'; waktu akad atawa mungkas panukeuran kadua belah pihak atawa salah sahiji ti kaduana.<ref name=":2" />
# Numutkeun [[Abdul Rahman Al-Jaziri]], harti riba nyaétanya akanéta akad anu aya lantaran pertukaran nu tangtu, henteu sarua atawa telat salah sahijina.<ref name=":2" />
# Numutkeun [[Syeikh Muhammad Abduh]], riba nyaéta tambahan-tambahan anu disaratkeun ku jalma nu boga harta ka jalma anu nginjeum hartana (duitna) lantaran diundurna jangji mayar ti nu nginjeum tina waktu anu geus ditangtukeun.<ref name=":2" />
# Numutkeun [[Qadi Abu Bakar ibnu Al Arabi]] dina bukuna [[Ahkamul Quran]] nétélakeun yén riba nyaéta unggal kaleuwihan antara niléy barang anu dibikeun jeung niléy barang anu ditarimana.<ref name=":3" /> Intina mah riba nyaéta nyokot kaleuwihan boh dina transaksi atawa pinjam meminjam sacara bathil atawa patukangtonggong jeung ajaran [[Islam]].<ref name=":3" />
23.341

éditan