Buka ménu utama

Parobahan

1.382 bita ditambahkeun, 1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Ardy Bernardus Wiranata, katelah ku ngaran Ardi B.W. lahir di Jakarta ping 10 Pébruari 1970.<ref>{{Cite news|url=https://www.merdeka.com/ardy-bernardus-wiranata/profil/|title=Profil - Ardy Bernardus Wiranata - merdeka.com|newspaper=merdeka.com|language=en|access-date=2018-04-19}}</ref> Manéhna téh pamaén badminton Indonésia dina taun 1990-an. Jawara Indonésia Terbuka anu lobana 6 kali jeung nu meunangkeun Medali Perak Olimpiade Barcelona taun 1992. Ardy kaasup salah sahiji pamaén badminton panghadéna nu dipimilik ku Indonésia.
Ardy Bernardus Wiranata, katelah ku ngaran Ardi B.W. lahir di Jakarta ping 10 Pebruari 1970. Man
 
Budak bungsu ti opat sadudulur pasangan Leo Wiranata jeung Paula Maria Suryani ieu mimiti resep kana badminton waktu manéhna nongton pertandingan 17 Agustusan bareng jeung kolot sarta dulur-dulurna. Bapana tuluy ngirim Ardy ka tempat palatihan badminton di Hall C Senayan. Salian ti éta, Ardy ogé asup ka kleub binaan bapana nyaéta PG 16. Waktu Ardy geus mimiti jago, manéhna pindah ka kleub PB Djarum.
(lahir di Jakarta, 10 Februari 1970; umur 48 tahun) adalah pemain bulu tangkis Indonesia di era tahun 1990-an, juara Indonesia Terbuka 6 kali dan peraih Medali Perak Olimpiade Barcelona 1992. Ia adalah salah satu pebulu tangkis terbaik yang pernah dimiliki Indonesia.
 
Sababaraha préstasi anu kungsi dihontal ku Ardy nyaéta rékor jawara Tunggal Putra turnamén Indonésia Open anu lobana genep kali tutuluyan, jawara dunya Tunggal Junior Bimantara 1987, jawara China Open 1993, medali pérak Olimpiade Barcelona 1992 (sanggeus éléh ti Alan Budikusuma di final), jawara Japan Open 1991, 1992, jeung 1994. Tuluy jadi jawara All-England 1991, jawara Piala Dunya 1991, anggota tim Piala Thomas 1988, 1990. 1992. jeung 1994, jawara Korea Open, jawara Taiwan, runner-up All England, runner up World Championship 1989, jawara China Open, semifinalis World Championship, jeung semifinalis All England.
Ardy meraih Medali Perak di Olimpiade Barcelona 1992 setelah di final kalah dari Alan Budikusuma yang juga atlet bulu tangkis Indonesia. Ia merupakan atlet berprestasi binaan PB Djarum.
 
Ayeuna, bapa ti Shawn Wiranata ieu jadi pupuhu palatih badminton nasional di Kanada. Hal ieu dumasar warta ti situs resmi Badminton Federation World (BWF). Ieu situs méré headline anu kawilang fantastis nyaéta "Badminton Legend Now Canadian Coach" anu hartina Legenda Badminton nu Ayeuna Jadi Palatih Urang Kanada.
 
Setelah berhenti sebagai pemain bulu tangkis, Ardy memfokuskan diri menjadi pelatih bulu tangkis.
 
== Referensi ==
{{Reflist}}
512

éditan