Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran, 1 tahun yang lalu
Budak bungsu ti opat sadudulur pasangan [[Leo Wiranata]] jeung [[Paula Maria Suryani]] ieu mimiti resep kana badminton waktu manéhna nongton pertandingan [[17 Agustus|17 Agustusan]] bareng jeung kolot sarta dulur-dulurna.<ref name=":0" /> Bapana tuluy ngirim Ardy ka tempat palatihan badminton di Hall C Senayan.<ref name=":0" /> Salian ti éta, Ardy ogé asup ka kleub binaan bapana nyaéta PG 16.<ref name=":0" /> Waktu Ardy geus mimiti jago, manéhna pindah ka kleub [[PB Djarum]].<ref name=":0" />
 
Ardy ngamimitian rékor taun 1990 di Samarinda ngéléhkeun Eddy Kurniawan di final kalawan skor 15-10, 15-5.<ref>{{Cite book|title=100 Atlet Legendaris Indonesia|last=Marsis|first=Sumohardi|publisher=PT Intimedia Cipta Nusantara|year=2010|isbn=978-979-056-038-3|location=Tangerang|pages=67-68}}</ref> Sabenerna, Ardy geus mimiti katingali di dunya badminton ti taun 1988 waktu ngéléhkeun pamaén-pamaén élit mangsa harita di Preston Inggris dina Carlsberg Classic. Manéhna tuluy éléh di final ti Morten Frost Hansen. Tapi taun 1989, manéhna masih can meunang di Indonesia Terbuka. Dina babak 16 besar, Ardy éléh ku Bambang Supriyanto, pamaén asal Solo anu préstasina naék turun. Taun 1990 éta, Ardy ngamimitian ku jadi finalis Taiwan Masters, éléh ti Eddy Kurniawan. Di Jepang Terbuka ogé manéhna éléh deui.
 
Waktu di Samarinda, Andi hudang deui. Taun 1991 peta kakuatan tunggal mimiti robah. Indonésia nambahan kuat ku makin asakna para pamaén anu ngarora kénéh sedengkeun China beuki ngurangan. Komo deui sanggeus pamaén maranéhna, Yang Yang jeung Xiong Guobao léngsér. Ardy jadi jawara Jepang Terbuka anu diulang deui di taun 1992 jeung 1994 kalawan ngéléhkeun Wu Wenkai. Ti dinya Ardy tuluy naék réngkingna jadi réngking kadua, sarua jeung posisi Susy Susanti.
 
Sababaraha préstasi anu kungsi dihontal ku Ardy nyaéta rékor jawara Tunggal Putra turnamén [[Indonésia Open]] anu lobana genep kali tutuluyan, jawara dunya Tunggal Junior Bimantara [[1987]], jawara [[China Open]] [[1993]], medali pérak [[Olimpiade Barcelona]] [[1992]] (sanggeus éléh ti [[Alan Budikusuma]] di final), jawara [[Japan Open]] [[1991]], [[1992]], jeung [[1994]].<ref name=":0" /> Tuluy jadi jawara [[All-England]] 1991, jawara Piala Dunya [[1991]], anggota tim [[Piala Thomas]] [[1988]], [[1990]], 1992, jeung 1994, jawara [[Korea Open]], jawara Taiwan, runner-up All England, runner up [[World Championship]] 1989, jawara China Open, semifinalis World Championship, jeung semifinalis [[All England|All England.]]<ref name=":0" />
512

éditan