Buka ménu utama

Parobahan

288 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
Budak bungsu ti opat sadudulur pasangan [[Leo Wiranata]] jeung [[Paula Maria Suryani]] ieu mimiti resep kana badminton waktu manéhna nongton pertandingan [[17 Agustus|17 Agustusan]] bareng jeung kolot sarta dulur-dulurna.<ref name=":0" /> Bapana tuluy ngirim Ardy ka tempat palatihan badminton di Hall C Senayan.<ref name=":0" /> Salian ti éta, Ardy ogé asup ka kleub binaan bapana nyaéta PG 16.<ref name=":0" /> Waktu Ardy geus mimiti jago, manéhna pindah ka kleub [[PB Djarum]].<ref name=":0" />
 
Ardy ngamimitian rékor taun 1990 di Samarinda ngéléhkeun Eddy Kurniawan di final kalawan skor 15-10, 15-5.<ref name=":1">{{Cite book|title=100 Atlet Legendaris Indonesia|last=Marsis|first=Sumohardi|publisher=PT Intimedia Cipta Nusantara|year=2010|isbn=978-979-056-038-3|location=Tangerang|pages=67-68}}</ref> Sabenerna, Ardy geus mimiti katingali di dunya badminton ti taun 1988 waktu ngéléhkeun pamaén-pamaén élit mangsa harita di Preston Inggris dina Carlsberg Classic.<ref name=":1" /> Manéhna tuluy éléh di final ti Morten Frost Hansen.<ref name=":1" /> Tapi taun 1989, manéhna masih can meunang di Indonesia Terbuka.<ref name=":1" /> Dina babak 16 besar, Ardy éléh ku Bambang Supriyanto, pamaén asal Solo anu préstasina naék turun.<ref name=":1" /> Taun 1990 éta, Ardy ngamimitian ku jadi finalis Taiwan Masters, éléh ti Eddy Kurniawan.<ref name=":1" /> Di Jepang Terbuka ogé manéhna éléh deui.<ref name=":1" />
 
Waktu di Samarinda, Andi hudang deui.<ref name=":1" /> Taun 1991 peta kakuatan tunggal mimiti robah.<ref name=":1" /> Indonésia nambahan kuat ku makin asakna para pamaén anu ngarora kénéh sedengkeun China beuki ngurangan.<ref name=":1" /> Komo deui sanggeus pamaén maranéhna, Yang Yang jeung Xiong Guobao léngsér.<ref name=":1" /> Ardy jadi jawara Jepang Terbuka anu diulang deui di taun 1992 jeung 1994 kalawan ngéléhkeun Wu Wenkai.<ref name=":1" /> Ti dinya Ardy tuluy naék réngkingna jadi réngking kadua, sarua jeung posisi Susy Susanti.<ref name=":1" />
 
Ardy jeung Susy ogé jadi jawara di Swedia Terbuka jeung All England.
 
Sababaraha préstasi anu kungsi dihontal ku Ardy nyaéta rékor jawara Tunggal Putra turnamén [[Indonésia Open]] anu lobana genep kali tutuluyan, jawara dunya Tunggal Junior Bimantara [[1987]], jawara [[China Open]] [[1993]], medali pérak [[Olimpiade Barcelona]] [[1992]] (sanggeus éléh ti [[Alan Budikusuma]] di final), jawara [[Japan Open]] [[1991]], [[1992]], jeung [[1994]].<ref name=":0" /> Tuluy jadi jawara [[All-England]] 1991, jawara Piala Dunya [[1991]], anggota tim [[Piala Thomas]] [[1988]], [[1990]], 1992, jeung 1994, jawara [[Korea Open]], jawara Taiwan, runner-up All England, runner up [[World Championship]] 1989, jawara China Open, semifinalis World Championship, jeung semifinalis [[All England|All England.]]<ref name=":0" />
512

éditan