Béda révisi "Analisis varian"

18 bita dipupus ,  17 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Dina [[statistik]], '''analisa varian''' ('''ANOVA''') nyaeta kumpulan [[statistical model|model statistisstatistik]] sarta prosedur nu pakait nu ngabandingan mean ku nukerkeun sakabeh varian observasi kana sababaraha bagian. Teknik analisa varian mimiti diwanohkeun ku [[statistician|statistikawan]] jeung [[geneticist|ahli genetik]] [[Ronald Fisher]] dina taun [[1920]]-an sarta [[1930]]-an. Aya tilu kelas konsep model nyaeta:
 
*Model efek-fixed nu nganggap yen data asalna tina [[sebaran normal|populasi normal]] nu mibanda nilai mean beda.
5.857

éditan