Béda révisi "Kamajaya"

17 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
'''Kamajaya''' nyaéta hiji déwa anak Hyang Ismaya. <ref name=":0">{{Cite book|title=Leksikon Pawayangan|last=Djajakusumah|first=Gunawan|publisher=Puspawarna|year=2010|isbn=|location=Bandug|pages=68}}</ref>Sok mindeng disebut [[Hyang Anangga]] atawa hyang nu teu boga awak. <ref name=":0" />Silsilahna nyaéta, waktu Hyang Batara Guru keur tatapa, ngaluarkeunn cahya nu kacida moncorongna. <ref name=":0" />Hyang Kamajaya diperedih supaya ngahudangkeun [[Hyang Guru Maha Murni]] nu keur tatapa téa, ku cara mentangkeun [[panah asmara]] tepi ka nu keur tatapa téh jadi lilir. <ref name=":0" />Dina keur lilir kitu Batara Guru téh kacida ngarasa kagétna sabab bet kaeunteupa ku rasa smara nu kacida rosana. <ref name=":0" />Ti dinya kalah ka ngambek sabab di hareupeunana katémbong aya Kamajaya. <ref name=":0" />Nya harita Batara Guru robah jadi kalamercu nu ngaluarkeun seuneu sarta ngaléntaban ka Kamajaya tepi ka leungit sapisan. <ref name=":0" />Kanyahoan ku [[Déwi Ratih]], terus ngadeukeutan ka Kamajaya nu geus tutung, sakumaha nu kabandungan dina carita '[[Asmara Dahana]]'.<ref name=":0" />
 
== Rujukan ==
8

éditan