Buka ménu utama

Parobahan

1.099 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
Nyieun kaca anyar Sisidueun nyaéta kontraksi ujug-ujug anu teu dihaja dina diafragma, sarta umumna lumangsung terus-terusan saban menit na. Hawa anu ujug-ujug liwat ka jero paru-paru nyababkeun...
Sisidueun nyaéta kontraksi ujug-ujug anu teu dihaja dina diafragma, sarta umumna lumangsung terus-terusan saban menit na. Hawa anu ujug-ujug liwat ka jero paru-paru nyababkeun glottis (rohang antawis pita sora) nutupan, sarta nyababkeun lumangsung na sora hik. Sisidueun umumna bakal eureun ku sorangan, sanajan aya sababaraha pangobatan laki-rabi (home remedy ) kanggo ngagancangkeun nyageurkeun sisidueun, sarta aya sababaraha pangobatan anu diperlukeun. Istilah médis kanggo sisidueun nyaéta singultus .
Cukang lantaran
1. Dahar sarta nginum gancang teuing.
2. Dahar sarta nginum loba teuing.
3. Émosional pisan.
4. Langsung nginum citiis sanggeus ngadahar dahareun anu panas atawa lada.
5. Seuri tarik teuing.
6. Batuk tarik teuing.
7. Tekenan Saraf Frénik ku struktur anatomi anu séjén.
8. Panyakit ginjal.
9. Laku-lampah goréng.
10. Kasaimbangan éléktrolit henteu nyukupan.
11. Ayana barang séjén dina ceuli.
12. Iritasi dina saraf frégus sarta frénikus.
13. Alatan hawa tiis dina awak urang, bisa disababkeun lantaran AC (cai conditioner) atawa kipas.
78

éditan