Buka ménu utama

Parobahan

901 bita ditambahkeun, 1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
12. Iritasi dina saraf frégus sarta frénikus.
13. Alatan hawa tiis dina awak urang, bisa disababkeun lantaran AC (cai conditioner) atawa kipas.
 
Ngubaran
Pikeun ngeureunkeun sisidueun bisa dipigawe léngkah-léngkah:
1. Nahan ambekan, sabab kucara nahan ambekan mangka takeran karbondioksida di jero getih naék, ku kituna sisidueun eureun.
2. Ngambekan di jero kantong kertas.
3. Nginum sagelas citiis kalawan lalaunan saeutik-saeutik.
4. Ngagayem roti garing atawa es batu anu diserut.
5. Metot léah ku leungeun.
6. Ngosok bal panon sacara lalaunan.
7. Ngabalikeun posisi awak kucara nyimpen sirah dihandap suku di luhur
8. Saré ngedeng kalawan tuur duanana dilipet kana beuteung.
9. Neleg gula bodas garing saséndok entéh.
10. Mandi sarta saangir ku cai anu maké és batu.
11. Ngojay dina citiis kalawan suhu 20-25 derajat sakeudeungna 20 menit.
12. Ngambekan kalawan tenang.
 
Upama sisidueun teu daék leungit sanajan geus ngalakukeun prakték di luhur, buru-buru bawa ka dokter pangdeukeutna sarta dipercaya.
78

éditan