Buka ménu utama

Parobahan

3 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , warsih → taun, kucara → ku cara (2), Parameter → paraméter using AWB
[['''Sisidueun]]''' nyaéta kontraksi ujug-ujug anu teu dihaja dina diafragma, sarta umumna lumangsung terus-terusan saban menit na. Hawa anu ujug-ujug liwat ka jero paru-paru nyababkeun glottis (rohang antawis pita sora) nutupan, sarta nyababkeun lumangsung na sora hik. Sisidueun umumna bakal eureun ku sorangan, sanajan aya sababaraha pangobatan laki-rabi (home remedy ) kanggo ngagancangkeun nyageurkeun sisidueun, sarta aya sababaraha pangobatan anu diperlukeun. Istilah médis kanggo sisidueun nyaéta singultus .
Cukang lantaran
1. Dahar sarta nginum gancang teuing.
Ngubaran
Pikeun ngeureunkeun sisidueun bisa dipigawe léngkah-léngkah:
1. Nahan ambekan, sabab kucaraku cara nahan ambekan mangka takeran karbondioksida di jero getih naék, ku kituna sisidueun eureun.
2. Ngambekan di jero kantong kertas.
3. Nginum sagelas citiis kalawan lalaunan saeutik-saeutik.
5. Metot léah ku leungeun.
6. Ngosok bal panon sacara lalaunan.
7. Ngabalikeun posisi awak kucaraku cara nyimpen sirah dihandap suku di luhur
8. Saré ngedeng kalawan tuur duanana dilipet kana beuteung.
9. Neleg gula bodas garing saséndok entéh.
 
Rékor dunya
The Guinness World Récords nyatet rékor sisidueun panglilana (1922-1990) dicepeng ku Charles Osborne (1894-1991) ti Anthon,Iowa (Amerika Sarikat). Sisidueun éta dimimitian ti warsih 1922taun1922 kalawan frékuénsi 40 kali per menit, ngendoran jadi 20 kali, sarta ahirna eureun dina bulan Pebruari 1990, kalawan total wanci salila 68 warsih.
Danielle Kirkland, wanoja kawit London anu sisidueun salila 8 warsih.
 
WIRED: The Bést Cure for Hiccups: Remind Your Brain You?re Not a Fish
Cymet TC (2002). " Retrospective analysis of hiccups in patients at a community hospital from 1995?2000 " . J Natl Med Assoc . 94 (6): 480?3. PMC 2594386 .
PMID 12078929 . Parameterparaméter |month= anu henteu dipikanyaho bakal diantep (bantuan )
WebMD: Hiccups
(Inggris) Hiccups (Webmd)
(Inggris) Retrospective analysis of hiccups in patients at a community hospital from 1995-2000.
(Indonesia) Kecegukan
Artikel bertopik kedokteran atawa medis ieu tehtéh hiji rintisan . Anjeun bisa ngabantuan Wikipedia kalawan
ngembangkeun na .