Béda révisi "Gunung Agung"

3 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: bae → baé , yen → yén using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: bae → baé , yen → yén using AWB)
 
 
==Bitu taun 1963-64==
Nalika gunung bitu, lahar na ngagulidag ngan sababaraha meter baebaé ti [[Pura Utama Besakih]] jadi henteu nimbulkeun karuksakan nanaon. Ieu kajadian ku urang Bali dianggap hiji mukjizat jeung totonden ti para Dewa, yenyén Dewa nembongkeun kakuatan nu kacida rohaka tapi hente ngaruksak wangunan nu geus dijieun pikeun ibadah urang Bali. Dalah ti kitu, dina ieu kajadian saeutikna 1000 urang palastra jeung sababaraha Desa ancur burakrakan ditarajang bituna ieu gunung.<ref name=Bali>{{cite book|title=Intensive-Learning English|First=Erwan|Last=Juhara|ISBN=9789799255440|Publisher=PT Grafindo Media Pratama|year=2008}}</ref>
 
[[Image:Bali_Mts_Agung_and_Batur.jpg|thumb|300px|Gunung Agung di beulah kenca; [[Gunung Batur]], jeung lianna, di beulah katuhu]]
==Dicutat tina==
{{reflist|2}}
 
[[Kategori:Gunung api aktif|Agung, Gunung]]
[[Kategori:Gunung di Indonésia|Agung, Gunung]]