Béda révisi "Laporan laba rugi"

11 bita dipupus ,  2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (3), nunjukeun → nunjukkeun (2) using AWB
m (Malikkeun éditan 180.254.145.224, diganti deui ka vérsi ahir ku Rachmat04)
Tag: Pengembalian
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (3), nunjukeun → nunjukkeun (2) using AWB)
 
'''Laporan laba rugi''' nyaéta [[laporan]] pikeun ngukur gawé kauangan [[perusahaan]] salila hiji périodé.<ref name=":0">{{Cite book|title=Prinsip-Prinsip Manajemen Keuangan, Edisi Ke-12, Buku Satu, Alih Bahasa : Heru Sutojo|last=Horne|first=James C.Van, John M.Wachowicz,Jr|publisher=Salemba Empat|year=2005|isbn=|location=Jakarta|pages=}}</ref> Laporan ieu nunjukkeun [[aktivitas operasi]] perusahaan. Numutkeun [[Van Home jeung Wachowicz]] (2005:193) laporan laba rugi mangrupa ringkesan ti [[pendapatan]] jeung [[biaya]] perusahaan salila hiji periode, nu tungtungna bakal mikanyaho kaayaan duiit perusahaan, naha untung atawa rugi pikeun périodé éta.<ref name=":0" />
 
Laporan laba rugi utamana midangkeun informasi hasil gawé.<ref name=":0" /> Hasil gawé perusahaan dibutuhkeun pikeun meunteun parobahan potensial [[sumber daya ékonomi]] nu mingkin bisa diolah kahareupna. <ref name=":0" /> Informasi hasil gawé éta mangpaat pikeun nebak kapasitas perusahaan dina ngahasilkeun arus kas ti sumber daya nu aya.<ref name=":0" /> Salian ti éta sumber daya nu aya ogé mangpaat pikeun ngarumuskeun pertimbangan ngeunaan éféktivitas perusahaan dina ngamangpaatkeun tambahan sumber daya nu aya.<ref name=":0" />
 
== Pos-pos laporan laba rugi ==
 
=== Laba kotor ===
Laba kotor mangrupakeunmangrupa hiji pangukuran pendapatan langsung tina ngajual produkna salila hiji période akuntansi.<ref name=":2" /> Laba kotor nunjukeunnunjukkeun sacara langsung sabaraha jauh perusahaan mampu nuutupan biaya produkna.<ref name=":2" />
 
Laba kotor = Pendapatan dari penjualan bersih–Harga pokok penjualan.<ref name=":2" />
 
=== Laba operasi ===
Laba operasi mangrupakeunmangrupa béda antara [[penjualann]] jeung sakabéh biaya sarta [[beban operasi]].<ref name=":2" /> [[Laba operasi]] bisa diigunakeun pikeun ngukur sabaraha jauh kamampuan perusahaan meunanngkeun pendapatan ti kagiatan bisnis utamana.<ref name=":2" />
 
=== Laba saacan pajak ===
 
=== Laba bersih ===
Laba atawa kauntungan bersih nunjukeunnunjukkeun ''[[profitabilitas]]'' perusahaan.<ref name=":2" /> Laba bersih nyaéta kaleuwihan penjualan bersih kana harga pokok penjualan dipotong beban operasi jeung pajak penghasilan.<ref name=":2" /> Faktor-faktor nu mangaruhan laba bersih perusahaan nyaéta pendapatan, [[beban pokok penjualan]], beban operasi, jeung tarif pajak penghasilan.<ref name=":2" />
 
=== Laba dari operasi berjalan ===
Mangrupakeunmangrupa laba atawa kauntungan tina [[bisnis]] perusahaan nu keur dillakonan sanggeus [[bunga]] jeung pajak.<ref name=":2" /> Kauntungan ieu ogé ilahar disebut kauntungan saacan pos luar biasa jeung operasi.<ref name=":2" />
 
== Format Laporan laba rugi ==